Opel má na Amperu už sedm tisíc objednávek

Michal Karat
14. 3. 2012 10:53
Evropské auto roku 2012 se má čile k světu. Navzdory vysoké ceně jdou objednávky do tisíců
Foto: Opel

Automobilka Opel se krátce po udělení titulu Car of the Year 2012 pochlubila, že již registruje na 7000 objednávek nového elektromobilu Ampera. Poptávka tak překonává i ty nejoptimističtější plány Opelu, který se tak z roku na rok dostává do úzké špičky výrobců elektromobilů pro každodenní použití.

První zákazníci v Evropě dostali objednané Opely Ampera v únoru 2012. Podle Enno Fuchse, manažera automobilky Opel odpovědného za projekt e-mobility, je pravděpodobné, že odbyt Amper v roce 2012 dosáhne plánovaných 10 tisíc kusů.

Opel Ampera se v ČR prodává za 1 080 000 korun, v ceně je přitom bohatá výbava včetně automatické klimatizace, koženého čalounění sedadel nebo barevný dotykový displej palubního počítače a informačního systému.

Kola Ampery pohání elektromotor, akumulátory umožňují dojezd 40 až 80 km bez jakýchkoliv emisí. Následně se aktivuje malý spalovací motor, který elektrický dojezd prodlužuje až na standardních 500 km.

Opel Ampera je dvojčetem Chevroletu Volt. Technicky složité vozidlo vzbudilo pozornost také kvůli riziku požáru, kvůli kterému musel výrobce provést nezbytné úpravy v konstrukci.

 

Právě se děje

Další zprávy