Proti Fabii bez klimatizace a s lepší bezpečností. Do Česka přichází nový Opel Corsa

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 11. 2019 6:02
Krátce po druhé generaci Peugeotu 208 přijíždí do segmentu malých aut další silný hráč. Opel Corsa v šesté generaci technicky odpovídá zmíněnému francouzskému modelu, designově se však významně odlišuje. A jiné jsou i české ceny a složení výbavových stupňů. Podívejte se na ceny někdejšího bestselleru a porovnejte je nejen s Peugeotem, ale třeba i Škodou Fabia.
Foto: Opel

Spolu se standardním ceníkem Opel rovnou uvedl i zvýhodněnou variantu Smile. Ta má sice omezenou nabídku motorů, za lepší cenu ale nabízí bohatší výbavu. V základu tak kromě zmíněných bezpečnostních asistentů, tempomatu, elektrických předních oken nebo rádia s pětipalcovou obrazovkou, Bluetooth a čtyřmi reproduktory vozí i manuální klimatizaci, kožený multifunkční volant s vyhříváním, zadní parkovací senzory, vyhřívání předních sedadel, dešťový senzor nebo automatické přepínání světel. Kola jsou ocelová s okrasnými kryty.

Z motorů jsou k dispozici jen ty s ručním řazením, to znamená benzinový tříválec ve slabších variantách s i bez přeplňování a turbodiesel. Cena s 1.2 o výkonu 55 kW je v akci (ceníková cena je snížena o 44 tisíc korun) 314 990 korun. V porovnání se základem tak jde o navýšení o 25 tisíc korun - jen samotná klimatizace by stála 20 tisíc a některé prvky mezi příplatky chybí úplně. Jde tedy o nejvýhodnější variantu nového Opelu Corsa.

Ceník Opel Corsa Smile

Smile
1.2 / 55 kW 314 990 Kč
1.2 Turbo / 74 kW 344 990 Kč
1.5 CDTI / 75 kW 394 990 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy