Opel chystá třetí Merivu, čekejte další novinky

Tomáš Rybecký
23. 10. 2013 15:00
V lednu příštího roku se v Bruselu představí nový Opel Meriva s řadou vylepšení
Foto: Opel

Opel Meriva je od svého představení v roce 2003 nedílnou součástí segmentu malých MPV. Druhá generace z roku 2010 přinesla řadu novinek jako protisměrné zadní dveře či flexibilní systém sedadel.

Na leden 2014 se chystá premiéra třetí generace a Opel ohlašuje řadu dalších novinek.

Motory v normě Euro 6

Malý van dostal novou tvář s charakteristickými prvky hlavního současného modelu značky, Opelu Insignia. LED světla pro denní svícení doplňuje velké množství chromu jak na masce, tak okolo oken. S dynamickým vzhledem korespondují i motory, mezi které patří turbodiesel 1.6 CDTI (136 k) nové generace se spotřebou 4,4 l/100 km a emisemi CO2 116 g/km. Přeplňovaný čtyřválec se vyznačuje zejména vysokou efektivitou spalování a velmi tichým projevem.

Nová Meriva nabídne i tři zážehové motory 1,4 l: základní s výkonem 100 k a dvě turbodmychadlem přeplňované verze s výkony 120 k a 140 k. Turbomotory budou k dispozici i v kombinaci s novou šestistupňovou automatickou převodovkou s funkcí ActiveSelect. Se shodným motorem 1,4 l bude v prodeji i varianta na LPG. Motor s přeplňováním turbem má výkon 120 k a emise CO2 121 g/km.

V novém Opelu Meriva najdete také nejmodernější systém IntelliLink s integrovanou navigací a zobrazením parkovací kamery. Dotykový displej s úhlopříčkou 7 " a vysokým rozlišením usnadňuje ovládání a zaručuje optimální zobrazování. Systém podporuje připojení Bluetooth pro telefonování i audio streaming, možné je i propojení pomocí USB nebo WiFi. Vozu nechybí ani již tradiční druhé dveře FlexDoors, které se otevírají proti směru jízdy.

 

Právě se děje

Další zprávy