Ojetiny, po nichž se v bazaru jen zapráší. Nejúspěšnější se sotva začala prodávat

Ojetiny, po nichž se v bazaru jen zapráší. Nejúspěšnější se sotva začala prodávat
10. místo: Volkswagen CC. Průměrný počet dní v nabídce: 41
9. místo: Peugeot 106. Průměrný počet dní v nabídce: 40
8. místo: Volvo S40. Průměrný počet dní v nabídce: 40
7. místo: Peugeot 406. Průměrný počet dní v nabídce: 40
Foto: Shutterstock
Martin Přibyl Martin Přibyl
2. 12. 2019 6:02
Bazary jsou plné ležáků i vozidel, která v nabídce dlouho nevydrží a zákazníci je koupí rychleji, než byste řekli švec. U těch nejlepších to podle statistiky největší české sítě autobazarů AAA Auto trvá přibližně měsíc.

Bazar AAA Auto stejný žebříček vydal přednedávnem. Tehdy dosáhla na první místo Škoda Felicia. K jejímu prodeji na základě dat z monitoringu inzerce stačilo 25 dní, následně byla nabídka stažena. 

Druhé vydání bazarové hitparády dokazuje oblibu podobných nesmrtelných pracantů v Česku. Svědčí o tom vysoké umístění jednoduchých Peugeotů 106 a 306 a také výrazně novější Dacie Dokker, která ale vyznává podobnou filozofii.

Zákazníky láká i design a populární technika Volkswagenu CC, spolehlivost Mazdy CX-7, Mercedesu GLK nebo Volva S40.

Klíčem k vítězství byla ale nedostupnost. Škoda Kamiq se začala prodávat před několika měsíci, ale dodací lhůty jsou poměrně dlouhé. "Dodací lhůta je v současné době tři až čtyři měsíce v závislosti na zvolené výbavě," říká mluvčí Škody Pavel Jína. Jeho slova potvrzují i informace z prodejní sítě. Není proto divu, že řada zájemců sáhne po zánovní ojetině nebo předváděcím vozu.

Mimochodem, nejkratší doba, po niž byl inzerát vystaven, se oproti minulému vydání žebříčku prodloužila. Kamiq se inzeruje v průměru 30 dní, než si najde kupce. V případě druhé Felicie dnes prodej trvá 32 dnů, dříve stačilo 25.

 

Právě se děje

Další zprávy