Ojeté Suzuki Jimny se prodalo o 100 tisíc dráž než nové. Peníze jdou na charitu

Eva Srpová Eva Srpová
21. 5. 2020 15:49
Na internetovém obchodním portálu Aukro se prodalo ojeté Suzuki Jimny o téměř sto tisíc dráž, než kolik stálo jako nové. Rozdíl v částce dostane Charita Nový Hrozenkov.
Foto: Simcar

Na internetovém aukčním portálu Aukro probíhala mezi 8. a 18. květnem aukce Suzuki Jimny od zlínského prodejce Simcar. Prodejem původně předváděcího auta touto netradiční formou firma chtěla podpořit charitativní organizaci v Novém Hrozenkově. Veškeré informace jsme publikovali zde.

Jimnyho aktuálně není možné objednat do výroby, protože zájem je vyšší než kvóty pro český trh. I proto lze v inzerátech zánovních ojetin občas najít novou generaci Jimnyho, jehož inzerovaná cena převyšuje tu původní ceníkovou pro zcela nový vůz. Jimny na sklonku loňského roku vyšel minimálně na 422 900 Kč. Jeho test vyšel tady.

Elektronická aukce vozidla Suzuki Jimny přinesla Charitě Nový Hrozenkov 95 700 Kč. Je to rozdíl mezi finálním příhozem 636 600 Kč a ceníkovou cenou vozu 540 900 Kč. Částka se využije na pokrytí mzdových nákladů pro pečovatelky a zdravotní sestry zajišťující terénní služby.

"Doufali jsme, že by se cena mohla vyšplhat na takovou částku, aby bylo možné charitě věnovat minimálně 50 tisíc korun. Nakonec to bylo téměř 100 tisíc. Vítěz aukce nám obratem potvrdil zájem o vydražený vůz a zaslal platbu," řekl Tomáš Černý, jednatel společnosti Simcar.

 

Právě se děje

Další zprávy