Sháníte ojeté rodinné auto, na které stačí čtvrt milionu? Máme nejlepší tipy mezi MPV

Petr Šikl
13. 12. 2018 6:03
Univerzální rodinné auto, do kterého se pohodlně vejdou čtyři nebo nejlépe pět osob včetně zavazadel, a navíc za rozumnou cenu? Přinášíme nejzajímavější tipy na pět ojetin.

Cestovat s rodinou totiž není jen tak, základem je prostorný automobil, kde se nebudete mačkat jako sardinky. Oblíbená kombi v případě dětí a zvířat nestačí, proto se před lety zrodila kategorie MPV, která uspokojí potřeby početnějších rodin. Při rozpočtu kolem čtvrt milionu je v oblasti ojetin z čeho vybírat.

Na přehled současných MPV na trhu s cenou do milionu se podívejte zde.

Renault Espace IV (2006-2014)

Ač to nevypadá, z problematického modelu se postupem času vyklubal jeden z nejspolehlivějších Renaultů všech dob. Obávat se horší spolehlivosti tedy nemusíte. Stejně tak protikorozní ochrana patří k tomu nejlepšímu, co můžete v tomto segmentu dostat. U francouzského MPV platí, že čím mladší kousek pořídíte, tím méně starostí budete mít. Renault vůz časem vylepšoval, přepracoval elektroniku a nechvalně proslulé karty, které se používaly místo klíčku, zbavil problematických mechanických kontaktů.

Renault v případě modelu Espace přetavil myšlenku pojízdného obývacího pokoje do reality. Velkorysými rozměry verze Grand deklasoval veškerou dobovou konkurenci a neskutečnou variabilitou interiéru se mohl proměnit v čistou dodávku (díky podélným kolejnicím můžete se sedadly kouzlit, a dokonce je z vozu úplně vyjmout).

 

Právě se děje

Další zprávy