Proč utrácet za Octavii? Ojetá Kia Cee'd se moc nekazí a je levnější

Tomáš Starý
26. 10. 2018 6:02
Kia Cee'd nyní vstupuje na trh ve své třetí generaci, takže je to určitě dobrá příležitost podívat se na předchůdce, který se začal prodávat na jaře 2012 a dodnes se dá koupit jako velmi dobře vybavený a málo ojetý předváděcí model. Nás ale bude zajímat klasická ojetina, kterých je na trhu dost. Pětiletý Cee'd se dá s vyšším nájezdem koupit za zhruba 130 000 Kč, skromně vybavená auta s nájezdem do 100 000 km se pohybují okolo 180 000 Kč. Pojďme se podívat na jeho slabiny a přednosti.

Druhá generace Kii Cee'd se stále dá pořídit také v podobě skladových vozů. Podrobný přehled motorových variant a rozměrů verze kombi naleznete zde.

Foto: Kia

Cee'd je klasickým zástupcem nižší střední třídy, který se prodával hlavně jako pětidveřový hatchback a kombi SW a na evropském trhu sváděl tuhý boj s Golfem, Astrou, Méganem a dalšími. U nás mu pozici značně ztěžuje populární Octavia, ale tu berou hlavně firmy. Cee'd díky tovární sedmileté záruce oslovil velmi mnoho soukromníků a právě od nich se dá sehnat sice skromně vybavený, ale málo ojetý Cee'd. Nejčastější jsou benzinové verze s motorem 1,4 l, ale zájem byl a stále je i o povedené diesely.

 

Právě se děje

Další zprávy