Odtáhnutí auta za špatné parkování? Lidé se spoléhají i na chytré aplikace v mobilu

Eva Srpová Eva Srpová
9. 10. 2018 13:50
Vývoj mobilních aplikací jde kupředu mílovými kroky. Dnes jde díky nim propojit telefon s autem a ovládat nebo mít pod kontrolou mnoho jeho funkcí. Lze tak třeba i na dálku zjistit, jestli vám někdo neodtahuje auto. Ať už proto, že ho chce ukrást, anebo proto, že jste špatně zaparkovali.
Foto: Škoda Auto

Něco podobného nabízí i Škodovka

U Škody dostanete informace o vašem voze do mobilu pomocí služby Care Connect, která třeba u Octavie vyjde od druhé výbavy na 8100 Kč. Díky aplikaci tak budete znát stav svého vozu (třeba spotřebu), místo, kde jste zaparkovali, nebo spustíte nezávislé topení. Dostanete také informaci o tom, že se u auta blíží servisní prohlídka.

V balíčku "vzdáleného přístupu" navíc existuje služba Online alarm, díky níž můžete poznat, že vám zrovna auto odtahují nebo kradou. Za předpokladu, že se spustí alarm, obdrží majitel vozu zprávu o poslední parkovací pozici. "Data se v tomto případě odesílají při zapnutí nebo vypnutí zapalovaní. Pokud tedy dojde k přemístění vozu bez zapnutí nebo vypnutí zapalování, ani s pomocí aplikace nedojde k lokalizaci vozu," dodává Vítězslav Pelc.

 

Právě se děje

Další zprávy