Od čipů k nejslavnějšímu výrobci sportovních aut na světě. Ferrari má nového šéfa

ČTK ČTK
9. 6. 2021 11:56
Italský výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari má nového šéfa. Přechod k elektrickému pohonu bude od září řídit 52letý Benedetto Vigna, který nyní vede největší divizi francouzsko-italského výrobce čipů STMicroelectronics.
Benedetto Vigna
Benedetto Vigna | Foto: Ferrari

Na funcki ředitele v prosinci rezignoval z osobních důvodů Louis Camilleri, který automobilku vedl od července 2018, kdy nečekaně zemřel generální ředitel Sergio Marchionne. Camilleri se k elektrickému pohonu vozů Ferrari stavěl skepticky.

Předseda správní rady John Elkann, který Ferrari dočasně vedl, konstatoval, že "Vignu s potěšením vítá jako nového generálního ředitele". Elkann je vnukem Giovanniho Agnelliho. Rodina Agnelliů Ferrari ovládá prostřednictvím investiční společnosti Exor.

"Jeho hluboké znalosti technologií, které jsou hnací silou změn v našem odvětví, a jeho osvědčené schopnosti v oblasti inovace, obchodu a vedení Ferrari ještě posílí," konstatoval Elkann. Ferrari už nabízí hybridní modely. První plně elektrická auta automobilka slíbila na rok 2025.

Vigna vedení Ferrari převezme 1. září. Na konci srpna odejde ze společnosti STMicroelectronics, v níž vede největší a nejvýnosnější divize a kde zasedá i ve výkonné radě.

 

Právě se děje

Další zprávy