Nová Škoda Octavia se odhaluje. Automobilka zveřejnila první skici

Nová Škoda Octavia se odhaluje. Automobilka zveřejnila první skici
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
17. 10. 2019 11:25
Škoda zveřejnila první skici chystané čtvrté generace modelu Octavia. Vůz přijde o typický čtyřoký design přídě. Výrazný světelný podpis ale zůstane zachován pod jednolitým krytem čelních světlometů.
Foto: Škoda Auto

Škoda k prvním obrázkům přidala jen krátkou tiskovou zprávu, v níž zdůrazňuje, že je Octavia nejprodávanějším modelem značky v historii. Kromě toho si má auto zachovat kompaktní rozměry a nabídnout tradiční velkorysý vnitřní prostor.

Zmiňuje se také o výrazné přídi, výrazných světlometech, elegantní karoserii připomínající vozy kupé a čistých krystalických světlometech. Vůz přebírá řadu designérských prvků z většího modelu Superb, vůbec poprvé bude mít dělené zadní svítilny, které přecházejí do víka zavazadlového prostoru.

V celé své kráse by se auto mělo představit 11. listopadu, v prodeji bude od začátku příštího roku. Od poloviny příštího roku bude na trhu rovněž historicky první plug-in hybridní verze. Její příchod potvrdil v úterý šéf české Škody Luboš Vlček. Kromě toho je potvrzena i verze na CNG a chybět nebudou ani konvenční spalovací motory.

 

Právě se děje

Další zprávy