Škoda Octavia miláčkem Velké Británie. Novináři jí udělili hned tři tituly auta roku

Škoda Octavia miláčkem Velké Británie. Novináři jí udělili hned tři tituly auta roku
Absolutní auto roku: Škoda Octavia. Zástupci Auto Expressu na ní oceňují "atributy, které skuteční zákazníci chtějí". Jedná se o dobře namíchanou směs praktičnosti, dostupnosti, úsporných motorů, technických vychytávek, výbavy s novým prémiovým dojmem, robustním provedením a celkovou využitelností.
Městské auto roku: Volkswagen up! Nejmenší Volkswagen prošel drobnou modernizací a podle Auto Expressu se navzdory stáří modelu stále jedná o skvělé městské auto, u něhož je na výběr mezi spalovacími motory (včetně sportovní verze GTI) a elektrickým pohonem. Za upem se v kategorii umístil Hyundai i10 a Seat Mii.
Malé auto roku: Renault Clio. Francouzská stálice mezi malými auty si novinářskou porotu získala svou dostupností, vnitřním prostorem, technickou výbavou a komfortem. Kromě něj magazín doporučuje ještě Ford Fiesta a Toyotu Yaris.
Kompaktní rodinné auto roku: Škoda Octavia. "Nerovnosti ztlumí jako prémiový vůz, a i když její ceny jsou vyšší, než bývaly, na úvěr nebo leasing je dostupná. Za svoje peníze toho dostanete skutečně hodně." Kromě Octavie doporučuje Auto Express v dané kategorii ještě Ford Focus a Toyotu Corolla.
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
14. 10. 2020 13:37
Kombi roku, kompaktní rodinné auto roku a hlavně auto roku 2020 v absolutním pořadí. Nová generace Škody Octavia se musí úplně červenat, stala se nejúspěšnějším modelem v letošních žebříčcích, které vyhlašuje britský magazín Auto Express.

Přední britský magazín Auto Express ve svém novém speciálním vydání zveřejnil "svá" nejlepší auta roku. Má pro ně připraveno celkem 24 kategorií (jednotlivé vítěze najdete v galerii) a kromě toho vyhlašuje i absolutní Auto roku 2020. Letos se jím stala nová Škoda Octavia.

Britové Škodovce prakticky nemají co vytknout. Líbí se jim úsporné motory i chystané plug-in hybridy, které v Británii znamenají nízkou daňovou zátěž. Oceňují i nový palubní systém s chytrou klimatizací a pěti USB-C porty, asistenční systémy, které nabízejí vysokou úroveň poloautonomní jízdy. A skvělý je rovněž vnitřní prostor. Celkově tak Octavia má představovat výborně vyvážený mix vlastností, které zákazníci vyžadují, přidává totiž i solidní jízdní vlastnosti a komfort a je dostupná. "Jedná se o skvělé univerzální auto. Skvělé auto roku 2020," píší na svém webu.

Octavia byla v hodnocení úspěšná již dříve, pravidelně získávala titul Kombi roku. "Třetí generaci bylo po dobu, kdy byla ve výrobě, uděleno více než 20 klíčových motoristických titulů, včetně série ocenění od publikací Auto Express, What Car? a Car Buyer," vzpomíná tiskový mluvčí Škody Zbyněk Straškraba.

Kromě Octavie si ze škodovek letos odnesl ocenění i Superb, je "rodinným autem roku". Zatímco Octavia je tak nejúspěšnějším modelem v žebříčku, Škoda je nejúspěšnější automobilkou, ke třem prvenstvím v jednotlivých kategoriích si připsala i to celkové. Tři kategorie opanoval ještě Renault, Mercedes a Ford. Mezi modely byly více než jednou úspěšné Mercedes třídy E a Tesla Model 3. 

 

Právě se děje

Další zprávy