Octavia brzy zaútočí na stupně vítězů. V srpnu byla už šestá

Radek Pecák Radek Pecák
22. 9. 2014 8:54
Na evropském trhu nejprodávanější model automobilky Škoda zaznamenal během srpna meziroční nárůst prodejů o 22 procent.
Škoda nyní prodává octavii se dvěma typy karosérií.
Škoda nyní prodává octavii se dvěma typy karosérií. | Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia třetí generace nadále posiluje své pozice na evropském trhu s novými auty. Statistika výzkumné a konzultační společnosti Jato Dynamic uvádí, že v srpnu si Škoda mezi svými konkurenty polepšila na celkovou šestou příčku.

12 453 prodaných octavií v Evropě je o 22 procent lepší číslo než v loňském srpnu. Navíc Škoda zmenšuje svůj odstup od dalších úspěšných vozů, které jsou zatím před ní. Konkrétně na dosažení třetí příčky, na které je zatím Renault Clio, by stačilo v srpnu zvýšení prodejů o přibližně 2100 kusů.

Na prvním místě je stále neochvějně Volkswagen Golf s více než 32 000 prodanými kusy, za ním další Volkswagen, tentokrát Polo. Před octavií jsou ještě Ford Fiesta a Opel Corsa.

Desítku nejúspěšnějších doplňují Ford Focus, Audi A3, Peugeot 208 a Volkswagen Passat.

V pořadí za prvních osm měsíců letošního roku je octavia osmá. Meziročně si však vylepšila prodejní čísla o bezmála čtyřicet procent.

Žebříček mimo jiné ukazuje, že u Evropanů nadále zůstávají v oblibě malá auta. Mezi nejprodávanějšími deseti typy je jich zastoupeno pět. Čtyři místa obsadily vozy z kategorie nižší střední třída a jedna pozice patří Volkswagenu Passat, což je model střední třídy.

 

Právě se děje

Další zprávy