Obří SUV za cenu fabie? Ojetin je dost, ale servis může stát jmění. Víme, jak vybírat

Petr Šikl
27. 4. 2018 12:31
Nová velká SUV mají jedno společné – jeden milion korun na ně jednoduše nestačí. Bazarové exempláře s třetinovou cenovkou mohou být hodně lákavou volbou, přičemž za určitých podmínek budou ještě nějakou dobu dobře sloužit. Vybrali jsme čtyři různorodé modely, které se svou vizáží nezastaví před žádnou překážkou a zároveň dovedou posádce poskytnout velkorysou kabinu překypující prémiovou výbavou.

Audi Q7 (2006-2015)

Hned zkraje je potřeba upozornit na fakt, že koupě obrovského SUV není pro každého. Jako ojetina je tento model sice cenově dostupný, ale na jeho provoz a servis je dobré disponovat tučným kontem. Už jen samotné pořízení sady pneumatik je otázkou dvou měsíčních průměrných platů.

Také je nutné zvážit, zda doopravdy potřebujete takto robustní SUV. Q7 se nejlépe cítí na dálnici, na úzkých silničkách přivádí řidiče k šílenství. Pokud očekáváte na základě obrovské karoserie prostornou kabinu, budete zklamáni. Audi centimetry nešetřilo a nedokázalo příkladně využít celkovou obestavěnou plochu ve prospěch cestujících. Mohutná palubní deska, silné dveře a celá řada robustních prvků snižuje celkovou nabídku místa.

 

Právě se děje

Další zprávy