Noční klub na kolech? Tak vypadá unikátní auto za 115 miliónů z tryskového letadla

Noční klub na kolech? Tak vypadá unikátní auto za 115 miliónů z tryskového letadla
Napůl tryskové letadlo, napůl auto. Stroj stavěli 12 let a vznikl ve společnosti Jetsetter v americkém státě Illinois. Pokud po něm toužíte, dá se pořídit za 115 milionů korun.
Vypadá, že by mohlo vzlétnout, ale ve skutečnosti nemá křídla, tryskové motory v noci svítí, ale o pohyb se nestarají. Ten zajišťuje V8, který posílá výkon na 28" kola.
V kabině se s neonovými světly nešetřilo, barevně ladí do fialovo-růžova, nechybí silná audiosoustava se 4500 Watty, velké reproduktory, televizní obrazovky a plazmová TV s úhlopříčkou 42".
Nápad se zrodil v hlavách dvou mužů, designéra Dana Harrise a Franka DeAngela, který stroj vlastní, v roce 2006. Bylo totiž potřeba stroj zásadně přepracovat, aby fungoval na silnici.
Foto: Profimedia.cz
Eva Srpová dap Profimedia, Eva Srpová, dap
16. 2. 2019 21:20
Jde o jednu z nejšílenějších přestaveb automobilu za poslední dobu. Původní malé tryskové letadlo během dvanácti let v USA přetvořili v automobil, který ovšem nebude brázdit silnice jen tak. Auto-tryskáč s neonovým interiérem by měl fungovat jako párty limuzína nebo pojízdný noční klub.
 

Právě se děje

Další zprávy