Přízeň českých zákazníků ho zachránila. Hyundai ix20 montovaný v Nošovicích se vyrábět nepřestane

Eva Srpová Eva Srpová
1. 9. 2017 15:36
Výroba modelu Hyundai ix20 neskončí, jak bylo letos v plánu. České zastoupení automobilky oznámilo, že montáž v továrně v Nošovicích se prodlouží ještě minimálně o dva roky, tedy do konce roku 2019. Prý proto, že čeští zákazníci mají o toto malé MPV pořád zájem.
Hyundai ix20 neskončí, jeho výroba v nošovické továrně bude pokračovat ještě minimálně další dva roky.
Hyundai ix20 neskončí, jeho výroba v nošovické továrně bude pokračovat ještě minimálně další dva roky. | Foto: Hyundai

V Česku je model Hyundai ix20 dlouhodobě nejprodávanějším MPV na trhu. Je však důležité připomenout, že patří k menším "empévéčkům".

Na českém trhu se za prvních sedm měsíců letošního roku prodalo 2817 aut. Dvojkou je Volkswagen Touran s 2036 prodanými kusy a trojkou pak Dacia Dokker s 1939 vozy, která ale není typickým MPV, jde o osobní dodávku.

Model ix20 se měl letos přestat vyrábět, ale české zastoupení automobilky Hyundai oznámilo, že montáž v nošovické továrně bude pokračovat dál. A to minimálně do konce roku 2019.

Přitom jde už o skutečně dosluhující model, vyrábět se začal v říjnu 2010, v roce 2015 prošel drobnějším faceliftem. Dnes je praxí, že životní cyklus jedné generace modelu trvá sedm let.

"Vůz má v České republice výsadní postavení a věříme, že i v následujících letech osloví ještě širší skupinu zákazníků," uvedl Miloš Adámek, mluvčí společnosti Hyundai Motor Czech.

Test modelu ix20 jsme publikovali zde. Na tomto odkazu máte také možnost porovnat jeho parametry s konkurenty.

 

Právě se děje

Další zprávy