O jaká auta nemají Češi zájem? Prohlédněte si největší propadáky, i tam dominují SUV

Jan Matoušek Jan Matoušek
13. 1. 2020 6:02
Zájem o nová auta v Česku loni klesl o 4,4 procenta na 249 915 prodaných kusů. Nejhorší výsledek od roku 2015 se projevil také u některých automobilek - Volkswagen spadl o více než 14 procent, Ford o více než 24 procent a třeba Nissan si připsal ztrátu téměř 70 procent. V následující galerii pak nenajdete značky, ale modely, u nichž byl propad prodejů nejvýraznější.

V následujícím přehledu najdete největší automobilové propadáky na českém trhu. Do přehledu jsme zařadili jen modely, kterých se loni nebo v roce 2018 prodalo alespoň sto kusů. Z žebříčku vypadla také auta, která se již na začátku loňského roku nevyráběla a neměla přímého nástupce (například Toyota Avensis nebo Kia Carens) a bylo je možné pořídit jen ze skladových zásob jednotlivých dealerů. U nich je propad prodejů více než logický.

Foto: Renault

Renault Kangoo: -82 %

Osobní dodávka Renaultu se na trhu pohybuje již od roku 2008 a i přes několik modernizací či v segmentu ojedinělou elektrickou verzi se na ní stáří projevuje. Tím spíš v porovnání s nedávnými novinkami Peugeot Rifter či Citroën Berlingo. Kangoo tak ze 149 prodaných kusů v roce 2018 spadlo na 27 kusů loni - to je o 81,88 procenta méně. V letošním roce by mělo dojít ke generační výměně.

 

Právě se děje

Další zprávy