O designu pohovoří v Praze i tvůrce nejrychlejšího ferrari

Radek Pecák Radek Pecák
28. 8. 2014 6:21
Návštěvníci konference Auto Design Prague si budou moci sami vyzkoušet modelování aut z hlíny i na počítači.
Flavio Manzoni je ve Ferrari zodpověný za design.
Flavio Manzoni je ve Ferrari zodpověný za design. | Foto: Auto Design & Styling

Praha - Setkání se skutečnými legendami současného automobilového designu budou moci 18. září v pražské Národní technické knihovně zažít účastníci mezinárodní konference Auto Design Prague.

Mezi přednášejícími bude například Thomas Ingenlath, který na přelomu minulého a tohoto tisíciletí zodpovídal za vzhled škodovek a jehož práci charakterizují mimo jiné superb první generace a roomster.

Ingenlath je nyní v čele oddělení designu švédského Volva, které se současným představením Volva XC 90 začíná svoji novou éru.

Thomas Ingenlath nyní tvoří nové modely značky Volvo.
Thomas Ingenlath nyní tvoří nové modely značky Volvo. | Foto: Auto Design & Styling

Účastníci na konferenci dále vyslechnou Gerta Hildebranda, někdejšího šéfdesignéra Mini a nynějšího vedoucího designu nejambicióznější čínské automobilky Qoros, či Juliana Thomsona, ředitele advanced designu tradiční britské automobilové značky Jaguar.

Hlavní hvězdou se zřejmě stane Favio Manzoni, viceprezident pro design Ferrari, který je zodpovědný za design hypersportovního LaFerrari.

Studenti naznačí budoucnost

Vloni získal prestižní designérské ocenění Compasso d‘Oro v souvislosti s modelem F12 Berlinetta.

Program zpestří i technologicky zaměřené přednášky bezprostředně související s automobilovým designem a prací designérů. Novinky z oblasti světelné techniky představí společnost Varroc Lighting Systemes, která dodává světlomety vozům od Citroenu přes Škodu až po Bentley. Návštěvníci se budou také moci osobně seznámit se zajímavostmi z oblasti softwarových řešení pro designéry a vyzkoušet si digitální kreslení s podporou profesionálních aplikací či modelování z hlíny.

Letošní novinkou v programu bude Auto Design Prague Gallery – výběrová přehlídka nejlepších projektů absolventů předních světových univerzit se zaměřením na transport design. Ukáže představy mladých designérů o budoucnosti dopravních prostředků.

"Akce není jen prestižním společenským setkáním špičkových profesionálů. Chceme zprostředkovat možnost osobního kontaktu s výjimečnými osobnostmi všem lidem, kteří mají rádi dobrý design. Navíc má Česká republika skvělou automobilovou tradici a kulturu, a proto je Praha určitě správný místem pro pořádání takové akce,“ říká šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling Radek Laube, který je jedním z pořadatelů celé akce.

 

Právě se děje

Další zprávy