Nový Transporter přijede příští rok, potvrdil Volkswagen

Radek Pecák Radek Pecák
25. 9. 2014 9:50
Studie Tristar naznačuje, že budoucí generace oblíbené dodávky bude více "sexy". Dostane označení T6.
Se sériovou výrobou vozu odvozeného z tohoto konceptu se nepočítá.
Se sériovou výrobou vozu odvozeného z tohoto konceptu se nepočítá. | Foto: Volkswagen

"V roce 2015 obměníme náš nejdůležitější model – modelovou řadu T,“ potvrdil spekulace novinářů na právě probíhajícím autosalonu užitkových vozů v Hannoveru osobně Eckhard Scholz, předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy.

Rozhodnutí vedení značky přijalo, přestože  divize Volkswagen Užitkové vozy zvýšila během prvních osmi měsíců letošního roku počet celosvětově dodaných vozidel nynější modelové řady T5 meziročně o cca šest procent na 108 000 exemplářů.

Dokonce bude kvůli uspokojení poptávky zavedena nová noční směna. Na některé zákazníky se přesto dostane až v prvním čtvrtletí 2015.

T6 podle Scholze převezme dobré vlastnosti modelu T5, které budou doplněny o velké množství technických inovací. Další podrobnosti neuvedl. Dá se ovšem předpokládat, že bude mít atraktivnější design, což naznačuje i vystavovaný koncept Tristar. Tento terénní pickup s pohonem všech kol je ovšem jakýmsi rozloučením se stávající generací T5.

Nový Crafter vyrobí nová továrna

Volkswagen Užitkové vozy prodává své modely na více než 100 trzích celého světa. Celosvětově bylo letos zatím dodáno 285 900 lehkých užitkových vozů modelových řad Amarok, Caddy, T5 a Crafter, což je meziročně o cca jedno procento více (stejné období roku 2013: 283 500 vozidel). 

Volkswagen Užitkové vozy také mohutně investuje. Rozšířují se stávající výrobní závody v Hannoveru a Poznani a brzy bude zahájena výstavba nového závodu na výrobu vozu Crafter v polském městě Wrzesnia. Výroba bude spuštěna v roce 2016 a z linky začne sjíždět zcela nová generace této velké dodávky.

 

Právě se děje

Další zprávy