Nový Range Rover Sport už dorazil do showroomů

Radek Pecák Radek Pecák
10. 8. 2013 7:44
Vrcholnou motorizací je pětilitrový zážehový osmiválec
Zájemci si vůz již mohou prohlédnout u dealerů
Zájemci si vůz již mohou prohlédnout u dealerů | Foto: Radek Pecák

Už i u tuzemských dealerů Range Rover si zájemci mohou prohlédnout novou generaci modelu Sport. Britská značka tak pokračuje v modelové ofenzívě.

Nový Range Rover Sport měl premiéru letos v březnu v New Yorku. Oproti předchůdci, který vydržel na trhu osm let, je nový Sport o čtyři metrické centy lehčí, nabízí více prostoru i lepší výkony. Za příplatek lze získat dokonce i třetí řadu sedadel.

V Česku se začíná prodávat od 1 574 000 Kč. Za tuto cenu zájemce získá vůz s dieselovým šestiválcem, který poskytuje maximální výkon 190 kW. To stačí na rozjetí luxusního SUV až na 210 kilometrů v hodině. Na stokilometrovou rychlost více než dvě tuny hmotný automobil zrychluje za 7,6 sekundy.

Výrobce udává kombinovanou spotřebu 7,3 litru na sto kilometrů.

V interiéru je už opět místo otočného voliče jízdních režímů klasická páka
V interiéru je už opět místo otočného voliče jízdních režímů klasická páka | Foto: Radek Pecák

Součástí seznamu položek základní výbavy jsou v nejnižší verzi S  například parkovací senzory, tempomat, hliníková kola či asistent pro sjíždění svahů. Samozřejmostí je rovněž centrální zamykání elektricky ovládaná všechna okna i zrcátka, také sedadla jsou elektricky nastavitelná. O chládek se postará dvouzónová klimatizace, o příjemnou atmosféru rádio s dotykovým displejem.

V Česku se automobil nabízí ještě s jedním (silnějším) dieselovým motorem. Vrcholnou motorizací pak je zážehový osmiválec, který má výkon až 375 kW. Zdvihový objem válců je pět litrů.  

 

 

Právě se děje

Další zprávy