Nový Qashqai se chce udržet na špičce

Tomáš Rybecký
27. 11. 2013 12:00
Nissan s novým crossoverem zůstat na vrcholu segmentu.

S více než 2 miliony prodaných vozů je Nissan Qashqai skutečně úspěšným vozem. Crossover oslovuje jak náročné zákazníky v segmentu C, tak úsporněji smýšlející řidiče. V tomto tažení chce pokračovat i nový Qashqai pro rok 2014.

Oproti předchůdci je nový Qashqai o 49 mm delší a o pár milimetrů nižší a širší. Na špičce segmentu crossoverů ho mají udržet zejména špičkové technologie, design a dynamika jízdy. Qashqai si zachovává i všestrannost crossoveru, například díky zvětšení prostoru pro cestující i zavazadla. Kufr je navíc vybaven systémem variabilní podlahy.

Bezpečnost v novém Qashqai zajišťuje štít společnosti Nissan, zahrnující automatické nouzové brždění, systém podpory bdělosti řidiče, systém rozpoznání dopravních značek a další funkce. Řidiči navíc pomůže například inteligentní parkovací asistent.

Nissan rozšířil nabídku motorů, které jsou všechny vybaveny turbodmychadlem a oproti předchůdci snížily spotřebu i produkci emisí CO2. Ty u nového Qashqaie začínají na hodnotě 99 g/km. Úspornost je podpořena také programem pro snížení hmotnosti, který v některých verzích ubral až 40 kg. I nadále bude v nabídce pohon všech kol ALL-MODE 4x4-i a zákazníci budou mít na výběr mezi šestistupňovou manuální převodovkou a modernizovanou automatickou převodovkou XTronic.

První model na platformě CMF (Common Module Family) společností Renault a Nissan bude vyráběn v anglickém Sunderlandu.

 

Právě se děje

Další zprávy