Nový nejmenší Hyundai v Česku stojí od 229 000 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
24. 11. 2013 7:00
Zákazníci dostanou na výběr dva motory a dva stupně výbav
Design malého Hyundai se sjednotil s většími modely.
Design malého Hyundai se sjednotil s většími modely. | Foto: Hyundai

Prakticky stejně místa jako ve vozech v kategorii o třídu vyšší má svým uživatelům nabídnout nová generace vozu Hyundai i10. Ta právě přichází na český trh.

Hyundai i10 sice nadále patří do kategorie minivozů, ale se svojí délkou 366,5 centimetru se už blíží k automobilům třídy městských vozů, do kterých patří například i fabia. Hyundai nejenže nabídne dostatečný vnitřní prostor pro cestující, ale má i "použitelný" zavazadlový prostor, o čemž svědčí hodnota jeho objemu 252 litrů.

Aby korejská značka přilákala k vozu, který se vyrábí v Turecku a byl vyvinut v evropském konstrukčním a designovém centru, pozornost zákazníků, kteří dosud kupovali větší auta, zařadila do možné výbavy vozu také v tomto segmentu neobvyklé prvky. Například jde o vyhřívaný volant, bezklíčkové odemykání a startování vozu či automatickou klimatizaci.

Foto: Aktuálně.cz

Auto bude pohánět vždy jeden ze dvou nabízených motorů. Oba dva spalují benzín. Tím levnějším je tříválec 1,0 s výkonem 66 koní a bude k dispozici i ve verzi pro spalování LPG. Druhým je čtyřválcový motor 1,25 s výkonem 87 koní. Oba jsou spojeny s pětistupňovou manuální převodovkou, ale za dvacetitisícový příplatek lze objednat i čtyřstupňový automat.

V základní výbavě je i palubní počítač

Bezpečnostní výbava vozu zahrnuje šestici airbagů a třeba i systém pro upozornění na nezapnutý bezpečnostní pás na všech sedadlech.

Vůz v základní výbavě a s tříválcovým litrovým motorem stojí 229 990 Kč. V interiéru posádka nalezne palubní počítač, výškově nastavitelný volant, centrální zamykání, digitální hodiny i asymetricky dělená sklopná opěradla zadních sedadel. Vyšší výbava Family stojí o deset tisíc korun více a v ceně už je v tom případě i manuální klimatizace a rádio.

Tento výbavový stupeň lze pak za příplatek rozšířit o některý ze čtyř paketů, přičemž zmíněný vyhřívaný volant (společně s bluetooth handsfree, ovládáním rádia na volantu, vyhřívanými předními sedadly, mlhovkami, LED světly pro denní svícení, zadními parkovacími čidly a koly z lehkých slitin) přijde na 35 000 Kč.   

Také na tento vůz Hyundai nabízí pětiletou záruku bez omezení najetých kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy