Nový Hyundai i30 kombi versus inovovaná Škoda Octavia Combi: Porovnávali jsme kufry u nových kombíků

Ondřej Běhal
10. 3. 2017 7:19
Hyundai představil na autosalonu v Ženevě novou generaci modelu i30 kombi. Vyrábět se bude stejně jako ta současná v Nošovicích, a to od května. Hyundai se chlubí mezigeneračně zvětšeným zavazadlovým prostorem. Podle údajů automobilky výrazně narostl z 528 na 602 litrů. Aktuálně.cz ho změřilo a porovnalo s inovovanou Octavií Combi, která stojí nedaleko na stánku Škody, a má mít základní objem 610 litrů. Podívejte se do grafiky na výsledky.

Porovnání současného modelu Hyundai i30 kombi s se Škodou Octavia Combi si prohlédněte zde.

Foto: Ondřej Běhal

Hyundai i30 kombi

Podle našich měření má tedy nový Hyundai i30 stále ve většině parametrů o něco menší zavazadlový prostor než Octavia, ale přiblížil se jí a mezigeneračně se zlepšil. V tomto prostoru ale rozhodně nenajdete oněch avizovaných 602 litrů. To musíte rozhodně připočíst ještě všechny skrýše pod podlahou.

Roleta působí trochu fórověji než u škodovky a sama se nesvinuje po doteku.

Foto: Ondřej Běhal

Škoda Octavia Combi

U octavie stačí klepnout na zadní část rolety a automaticky se navine. To je praktické.

Ani u Octavie Combi rozhodně nemá prostor na fotce 610 litrů. Podlaha se ale dá jednoduchým pohybem posunout do polohy nižší o 10 cm. V základním provedení navíc žádnou polohovací podlahu nenajdete. Pak je kufr obrovský, ale zase se obtížně převážejí velké náklady, protože mezi podlahou kufru a složenými zadními sedadly vzniká velký schod.

 

Právě se děje

Další zprávy