Nový Hyundai i30 kombi versus inovovaná Škoda Octavia Combi: Porovnávali jsme kufry u nových kombíků

Ondřej Běhal
10. 3. 2017 7:19
Hyundai představil na autosalonu v Ženevě novou generaci modelu i30 kombi. Vyrábět se bude stejně jako ta současná v Nošovicích, a to od května. Hyundai se chlubí mezigeneračně zvětšeným zavazadlovým prostorem. Podle údajů automobilky výrazně narostl z 528 na 602 litrů. Aktuálně.cz ho změřilo a porovnalo s inovovanou Octavií Combi, která stojí nedaleko na stánku Škody, a má mít základní objem 610 litrů. Podívejte se do grafiky na výsledky.

Porovnání současného modelu Hyundai i30 kombi s se Škodou Octavia Combi si prohlédněte zde.

Foto: Ondřej Běhal

Hyundai i30 kombi

Vystavený Hyundai i30 disponoval vyvýšenou podlahou, která je téměř zarovnaná s nákladovou hranou a po složení zadních sedadel s nimi lícuje bez schodu. Podle informací od českého zastoupení značky Hyundai by tato podlaha měla patřit ke standardní výbavě auta.

Maximální délku kufru v úrovni podlahy jsme naměřili 105 centimetrů. Minimální šířka u podběhů těsně u zadních sedadel činí 102 cm, ale ve větší části zavazadlového prostoru je to 105 cm. Maximum jsme naměřili 140 cm.

Mezi roletou a podlahou jsme zjistili hloubku 43 až 44 cm.

Foto: Ondřej Běhal

Škoda Octavia Combi

Měli jsme štěstí. Škodu Octavia Combi jsme našli s polohovatelnou podlahou, v jejíž horní poloze je stejně jako u nové i30 Combi téměř zarovnaná s nákladovou hranou a po sklopení zadních sedadel s nimi beze schodu lícuje. U Škody jde však o výbavou příplatkovou. Přesto jsme měřili vůz právě v této specifikaci, aby byly výsledky přímo porovnatelné.

Na délku má Octavia Combi nad novým Korejcem z Nošovic stále výrazně navrch. Maximum činí 113 cm, tedy o osm více než u i30.

Naopak nejmenší šířka je o dva až pět centimetrů horší. Mezi podběhy nám laserové měřidlo ukázalo rovný metr. Zato v nejširším místě je na tom škodovka o 11 cm lépe - zjistili jsme až 151 cm.

Tři centimetry k dobru má Octavia Combi z hlediska hloubky mezi podlahou a roletou.

 

Právě se děje

Další zprávy