Nový brouk přijde v listopadu o střechu

Radek Pecák Radek Pecák
7. 10. 2012 7:03
V Česku bude základní verze v ceně pod půl milionu korun
Foto: VW

Možná až nyní, kdy ztratí pevnou plechovou střechu a umožní svým majitelům jízdu s otevřeným nebem nad hlavou, získá nový Volkswagen Beetle své pravé kouzlo.

Beetle cabrio bude mít premiéru na listopadovém autosalonu v Los Angeles. S prodejem přitom automobilka Volkswagen nehodlá nijak otálet. Dokonce již byla zveřejněna i cena, za jakou bude k mání  v Německu. Suma 21 350 eur odpovídá podle aktuálního kurzu zhruba 534 tisícům korun.

Foto: VW

V Česku ovšem (s motorem 1,2 TSI s výkonem 105 koní a šestistupňovou manuální převodovkou) bude stát určitě méně než půl milionu korun.

Skládací střecha bude plátěná a složit ji bude možné pomocí elektromotorů během deseti sekund. Dokonce i během městské jízdy v rychlostech do padesáti kilometrů v hodině.

Víceprvková náprava jen pro dvoulitrové turbo

O bezpečnost pasažerů v případě převrácení vozu se postarají vystřelovací ochranné vzpěry, které jsou za normální situace ukryté za zadními sedadly. Kvůli chybějící střeše byl samozřejmě automobil na patřičných místech důkladně vyztužen.

Foto: VW

Kromě základní zmiňované benzinové dvanáctistovky si zájemci budou moci koupit vůz ještě s motory 1,4 TSI (160 koní) a 2,0 TSI (200 koní). Jen pro tento bude vyhrazena zadní čtyřprvková náprava, všechny ostatní motorizace se musí spokojit s jednodušší variantou. 

Naftu spalují turbodiesely 1,6 TDI (105 koní) a 2,0 TDI (140 koní).

Automobil se bude vyrábět, stejně jako stejný vůz s plechovou střechou, v Mexiku.

Foto: VW

 

Právě se děje

Další zprávy