Novou Hondu Civic už je možno objednávat. Je od 379 900

Radek Pecák Radek Pecák
16. 11. 2011 9:27
Všechny stupně výbavy obsahují například LED světla pro denní svícení a hliníková kola
Honda Civic pro rok 2012
Honda Civic pro rok 2012 | Foto: Honda

První zákazníci se s novou generací Hondy Civic budou sice moci svézt až v únoru, kdy dorazí první kusy k tuzemským dealerům značky, už nyní je ale možno vůz objednávat.

Tuzemské zastoupení Hondy totiž oznámilo ceny a výbavy nového modelu Civic pro český trh.

Civic bude nabízen ve čtyřech výbavových stupních: S, Comfort, Sport a Executive. V nabídce budou dva benzínové motory i-VTEC o objemu 1.4 a 1.8 litru a jeden dieselový i-DTEC o objemu 2.2 litru.

Všechny výbavy obsahují šest airbagů a stabilizační systém VSA, dále také systém start&stop, tlačítko Econ, upravující reakci motoru na plynový pedál, dále rovněž LED světla pro denní svícení a funkci časového spínání světel Coming/Leaving Home.

Systém pro rozjíždění v kopci je v základní výbavě 

Dále také všechny výbavy obsahují barevný multiinformační displej (i-MID), který poskytuje řidiči různé provozní informace, informace o nastavení audiosystému, klimatizace a další.

Zejména řidičky pravděpodobně ocení rovněž standardně dodávaný asistent pro rozjezd v kopci (HSA), který obsahují všechny výbavy a motorizace, bez ohledu na typ převodovky. Pohodlí zvyšuje dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání všech oken, výškově nastavitelné sedadlo řidiče či přední loketní opěrka. Poměrně neobvyklé je, že už v základní výbavě jsou kola z lehkých slitin.  

Druhý stupeň výbavy zahrnuje dále klimatizaci, zadní stěrač okna, vstup USB a anténu autorádia ve tvaru žraločí ploutve.

Výbava Sport nově obsahuje zadní parkovací kameru, duální klimatizaci (kromě verze s motorem 1.4 i-VTEC), tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti, sklápění vnějších zrcátek a ovládání oken pomocí dálkového ovládání.

Kufr má 477 litrů

Nejvyšší výbava Executive obsahuje například bezklíčkový vstup a zapalování (Smart Entry & Start), bi-HID světlomety a automatické přepínání dálkových světel (HSS). Výbava Executive obsahuje dále prémiový audiosystém se subwooferem, tmavá boční a zadní skla a kožený interiér s elektricky nastavitelnou tuhostí bederní opěrky sedadla řidiče a spolujezdce a boční podpory sedadla řidiče.

Mezi prvky příplatkové výbavy jsou i systémy jako je adaptivní tempomat a systém pro zmírnění následků nehody (samočinné brzdění) nebo navigace.

Díky této výbavě a také nadprůměrně velkému zavazadlovému prostoru (až 477 litrů) Honda předpokládá, že nový Civic bude všestranně využitelný i jako rodinné auto.

 

Právě se děje

Další zprávy