Novinky značky KIA: Cee´d s kufrem i MPV

Radek Pecák Radek Pecák
28. 7. 2012 6:25
Oficiální podoba nového velkoprostorového vozu bude odtajněna v Paříži
Foto: kia

Automobilka Kia pokračuje, řečeno oficiální mluvou, v produktové ofenzívě. V  Česku se již brzy začne nabízet cee´d ve verzi kombi a na podzim i jako kupé, v Evropě se začne zřejmě již letos prodávat velký luxusní sedan Quoris a do konce roku bychom měli znát definitivní podobu malého sedanu K3 a rovněž nové generace kompaktního MPV Carens.

To bude mít světovou premiéru 27. září na autosalonu v Paříži. Tisková zpráva je zatím jen strohá a obecná. Vyrozumět z ní lze jen to, že bude mít nižší linii střechy než předchůdce a bude mít výrazně sportovnější linie.

Foto: Kia

Také o novém kompaktním sedanu se mnoho neví. Půjde každopádně o nástupce modelu Cerato s prostornější kabinou. Příď vozu se podle náčrtů velmi podobá současnému cee´du. V Evropě však alespoň prozatím nabízen nebude.

I značka Kia už chce oslovit bohaté

Jen o luxusním modelu Quoris je už známo téměř vše. Od května je totiž k mání na domácím trhu v v Koreji, kde ovšem na zádi nese pojmenování K9.

V Evropě bude nabízen se dvěma motory. Jedním z nich má být vidlicový šestiválec 3,8 MPI o výkonu 213 kW (290 k).

Za svoje peníze zákazníci dostanou automobil o velikosti Mercedesu-Benz třídy S. Vůz je dlouhý 5 090 mm, široký 1 900 mm a vysoký 1 490 mm, rozvor náprav činí 3045 mm.

Foto: kia

Ve výbavě bude poprvé u této značky inteligentní tempomat, nouzové samočinné brzdění, head up displej, či kamery umožňující zobrazení automobilu v okolním prostoru při pohledu shora.

 

Právě se děje

Další zprávy