Nová auta pro rok 2020. První elektrické SUV Škody, osmý Golf i levná Dacia

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2020 6:02
Rok 2020 bude pro automobilky plný změn - od emisních omezení až po upravenou metodiku nárazových testů. I tak ale výrobci ukážou celou řadu důležitých a zajímavých modelů. Na výběr těch největších novinek následujících měsíců se podívejte do galerie.
Foto: Citroën

Citroën C4

Citroën C4 zmizel z nabídky francouzského výrobce již před nějakou dobou, v roce 2020 se do ní ale vrátí. Dvojitý šíp totiž po roce, kdy skutečně velkou produkční novinku postrádal a soustředil se na oslavu svých sto let, opět shodí plachtu ze zcela nového vozu. A chystaná C4 bude výrazně jiná než auto, které kdysi neslo stejné jméno, i než C4 Cactus, která jej nahradila.

Design bude avantgardnější, jak se na Citroën historicky sluší. Pod kabátkem bude, podle britského Auto Expressu, platforma CMP, kterou dnes znají majitelé třeba Peugeotu 208 nebo Opelu Corsa. Nová C4 tak zkusí podobnou taktiku jako škodovka se Scalou - využít na maximum platformu malého vozu. A pro dvojitý šíp to bude mimo jiné znamenat také fakt, že vedle benzinových a naftových motorů bude moci použít elektrické ústrojí. C4 tak bude konkurovat třeba i Seatu el-Born nebo VW ID.3.

 

Právě se děje

Další zprávy