Škoda uvedla na trh nové verze menších aut. Vyplatí se zájemcům o co nejbohatší výbavu

Ondřej Běhal
24. 6. 2016 8:41
Škoda Auto uvedla na trh novou sérii akčních modelů s označením Czech Team. Vztahují se k účasti českých sportovců na olympiádě, kterou automobilka finančně podporuje. Czech Team se týká minivozu Citigo, malé Fabie včetně kombíku i obou karosářských verzí kompaktního modelu Rapid. Akční verze charakterizuje dosud nejbohatší standardní výbava, čemuž ale také odpovídají relativně vysoké ceny. Přesto se zájemcům o bohatě vybavenou škodovku vyplatí. Zároveň se měnily ceny minivozu Citigo. Většinou se jedná o zdražení až o 7700 korun, cena základního provedení s automatem se o osm stovek snížila.
Škoda Czech Team - v popředí Fabia, za ní Rapid Spaceback a Citigo.
Škoda Czech Team - v popředí Fabia, za ní Rapid Spaceback a Citigo. | Foto: Škoda Auto

Největší zájem zřejmě bude o novou Fabii Czech Team, která se prodává od 347 900 korun v krátkém provedení a o deset tisíc dráž jako kombi. Nejlevnější verzi pohání čtyřválcový turbomotor 1.2 TSI/66 kW, slabších tříválců se akce netýká. 

Proti nejlépe vybavenému klasickému stupni výbavy Style stojí Czech Team o 36 tisíc korun víc, ale podle našeho průzkumu ceníků obsahuje navíc standardní výbavu v ceně 46 tisíc korun. Některé prvky jsou ve standardu Fabie úplně poprvé. Jde třeba o zadní parkovací kameru s ostřikováním. Za zmínku stojí i multimediální systém s pětipalcovou dotykovou obrazovkou, bluetooth handsfree a kvalitní audiosoustavou nebo vyhřívání předních sedadel.

Škodu Fabia Czech Team 1.2 TSI/66 kW jsme porovnali s dalšími oblíbenými malými auty - Fordem Fiesta a Renaultem Clio - podívejte se zde. Parametry srovnání si můžete měnit dle vlastních preferencí.

Rapid Czech Team se prodává od 366 900 korun v provedení Spaceback a o pět tisíc dráž coby protažený liftback. Nejlevnější verzi pohání stejně jako u Fabie benzinový turbomotor 1.2 TSI/66 kW. Proti dosud nejvýhodnější akční verzi Fresh stojí o 36 tisíc víc, ale standardní výbava navíc opět dosahuje hodnoty přibližně o deset tisíc vyšší.

Zahrnuje například automatickou klimatizaci, multimediální systém s velkým dotekovým displejem o úhlopříčce 6,5 palců, parkovací kameru nebo bezpečnostní systém Front Assist, který umí samočinně brzdit před překážkou, když řidič nedává pozor.

Testy a ceníky všech modelů Škoda prodávaných v Česku

Podrobné recenze všech typů škodovek prodávaných na českém trhu i jejich kompletní ceníky najdete zde.

U nejmenšího Citigo je Czech Team nejdražší verzí. Prodává se od 235 900 korun s třídveřovou karoserií a nejslabším motorem 1.0/44 kW. Za pět dveří nebo silnější verzi 55 kW se připlácí vždy deset tisíc.

Proti dosud nejvýhodnější limitované verzi Fresh je Czech Team o 12 tisíc dražší, ale jeho standard rozšiřují prvky výbavy přibližně za osmnáct tisíc. Opět jde o multimediální systém s dotekovým displejem, bezpečnostní pomocník Front Assist nebo vyhřívaná přední sedadla.

Zároveň se změnily ceny všech verzí modelu Citigo. Zlevnily pouze varianty s automatickou převodovkou v základní výbavě Active - o osm stovek. Ostatní provedení zdražila, některá až o 7700 korun. Nejvíce se zvýšily ceny lépe vybavených variant. Dosud nejvýhodnější akční verze Fresh stojí o čtyři až sedm tisíc korun více než dříve.

 

Právě se děje

Další zprávy