Nové SUV od Škody se ukazuje na prvních skicách. Kamiq se začne prodávat nejdřív v Číně

Eva Srpová Eva Srpová
19. 4. 2018 6:47
Škoda navrhla auto speciálně pro čínské zákazníky. Jmenuje se Kamiq a jde o městský crossover. Pro domácí automobilku je čínský trh stěžejní, v Číně se totiž prodá čtvrtina vyrobených aut značky Škoda. Auto se představí těsně před autosalonem v Pekingu, který se koná letos v dubnu.
Kamiq se naživo ukáže na pekingském autosalonu. Prodávat se začne nejdříve v Číně.
Kamiq se naživo ukáže na pekingském autosalonu. Prodávat se začne nejdříve v Číně. | Foto: Škoda Auto

Po modelech Kodiaq a Karoq automobilka Škoda představuje model Kamiq. Ten má být primárně určen pro čínské zákazníky.

První skica interiéru nového malého SUV.
První skica interiéru nového malého SUV. | Foto: Škoda Auto

Pro Škodu je totiž čínský trh naprosto stěžejní. Prodá se tam čtvrtina všech vyrobených aut s okřídleným šípem ve znaku. V Číně jsou SUV aktuálně in, podíl SUV na celkovém prodeji značky Škoda je v prvním čtvrtletí letošního roku více než 30 procent.

Kamiq je auto, které je prý navržené speciálně pro Čínu s ohledem na tamější vkus a preference zákazníků. Jak už jsme publikovali, Kamiq dostane motor 1.5 TSI, jsou už známé také rozměry. Na délku měří 4390 mm, na šířku 1781 mm a na výšku 1593 mm. Rozměrově se tedy zařadí pod model Karoq.

Premiéru si odbude těsně před zahájením pekingského autosalonu, který se koná letos v dubnu. Prodej se zahájí už v červnu letošního roku, nejprve na čínském trhu.

Kamiq má oslovit čínské zákazníky. Čína je pro Škodu největším trhem.
Kamiq má oslovit čínské zákazníky. Čína je pro Škodu největším trhem. | Foto: Škoda Auto

Škoda zatím oficiálně zveřejnila první tři skici. Na nich mřížka chladiče a světlomety tvoří v přední části vozu jednotnou linii. Jestli se skici výrazně liší od produkční verze, se dozvíme už brzy. Autosalon v Pekingu otevírá brány 25. dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy