Nové kilometry a dálnice zdarma pro elektromobily. Novinky roku 2020 pro řidiče

Martin Přibyl Martin Přibyl
2. 1. 2020 6:02
Rok 2020 bude v mnohém pro automobilový sektor přelomový. Automobilky pocítí tlak na snižovaní emisí oxidu uhličitého a ten se pochopitelně dotkne i řidičů nebo těch, kteří si příští rok chtěli auto koupit. Připravili jsme přehled veškerých novinek.
Ředitelství silnic a dálnic otevřelo téměř 11 kilometrů dlouhý úsek dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic.
Ředitelství silnic a dálnic otevřelo téměř 11 kilometrů dlouhý úsek dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic. | Foto: ČTK

21,3 kilometru nových dálnic

Elektromobily si navíc budou moci zdarma užívat 21,3 kilometru zcela nových dálnic. V roce 2020 by měla nejvíce pokročit výstavba dálnice D6 z Prahy do Karlových Varů. Otevřen bude úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem a také obchvat druhé jmenované obce.

Pokročit má také výstavba dálnice D48 poblíž Příbora. Má být zprovozněn úsek mezi obcí Rybí a mimoúrovňovou křižovatkou Rychaltice.

ŘSD plánuje také otevřít necelých třicet kilometrů zrekonstruované dálnice D1 a na seznamu staveb dokončených v příštím roce je i devět staveb na silnicích první třídy.

 

Právě se děje

Další zprávy