Nové Ferrari nese jméno Erica Claptona

Tomáš Rybecký
12. 6. 2012 8:05
Jméno Erica Claptona už nezdobí jen modely kytar
Foto: Aktuálně.cz

"Jen máloco mne přineslo takové uspokojení jako navrhnout si své vlastní Ferrari SP12 EC," říká kytarista a zpěvák Eric Clapton. Ferrari vždy mělo vysoké standardy pro spolupráci se svými prominentními zákazníky.

Nejnovější firemní magazín naznačuje, že automobilka nadále hledá nové způsoby komunikace se svými klienty, tentokrát v digitální oblasti. Pod titulkem "Ferrari staví unikátní superautomobil pro ,Boha'," měl autor na mysli Erica Claptona.

Slowhandova vášeň

Jeden z nejslavnějších kytaristů světa, přezdívaný Mr. Slowhand, je známý svou vášní pro vozy z Maranella. Jeho nejoblíbenějším modelem bylo Ferrari 512 BB, které se postupem let v jeho garáži postupně vystřídaly tři.

Unikátní vůz patří do portfolia speciálního programu značky Ferrari, v jehož rámci vznikají unikátní vozy pro vybrané klienty. Ferrari SP12 EC (EC samozřejmě znamená Eric Clapton) ze sériového Ferrari 458 Italia odvodilo vlastní stylistické středisko automobilky Centro Stile Ferrari ve spolupráci se svým tradičním partnerem Pininfarinou, konstruktéry Ferrari a s Ericem Claptonem. Berlinetta má motor V8 4,5 l před zadní nápravou.

Eric Clapton se svým vozem
Eric Clapton se svým vozem | Foto: Aktuálně.cz

Je vybavený přímým vstřikováním benzinu a poskytuje největší výkon 420 kW (570 k) při omezovači otáček nastaveným na hranici 9000/min. Mimochodem - je to motor, který drží rekord v litrovém výkonu mezi nepřeplňovanými agregáty ze sériové produkce.

Je to stejně kreativní proces jako skládání hudby

Ferrari posunulo trend, který mnoho let zkoušejí zákaznické magazíny prestižních značek, na novou úroveň. Pro média poskytlo neodolatelnou kratší verzi pozoruhodného příběhu, zatímco celá story o vzniku tohoto ojedinělého vozu a podílu, jaký na něm měl Eric Clapton, je dostupná pouze prostřednictvím oficiálního časopisu Ferrari.

Pouze tam se také famózní kytarista zpovídá ze své posedlosti vozy Ferrari. O tom, jak SP12 EC vznikalo, bylo pro veřejnost bez přístupu k magazínu Ferrari, uvedeno jen pár slov: "Je to jako když se skládá hudba - na to správné místo musíte dát tu pravou notu. Stejně kreativní proces stál za vznikem tohoto auta."

--------------------------------------------------------------------------------

Toužíte po Ferrari?

 

Právě se děje

Další zprávy