V čem je nová Škoda Fabia lepší než předchůdce? Ohrozit může i kompaktní Scalu

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2021 6:02
Škoda včera večer odhalila podobu čtvrté generace modelu Fabia. Ta už je na první pohled jiná než předchůdce, má také jiný technický základ a především zcela nový interiér. Jak moc se ale skutečně jeden z bestsellerů mladoboleslavské automobilky proměnil? Pokusili jsme se oba modely porovnat, na což se můžete podívat v následující galerii.
Foto: Škoda Auto

Vnější design se především v přední části změnil spíše evolučně. Poměrně jasně rozpoznatelné je celkové rozšíření auta, což v kombinaci s mírným snížením dává dohromady dynamičtější vzezření. Široká maska chladiče a přímo na ni navazující světlomety nicméně zůstaly.

Foto: Škoda Auto

Změnou vpředu je technika svícení - třetí generace měla standardní halogeny a plně diodové reflektory byly k dispozici až ve vyšších výbavových stupních. Novinka má diody standardně pro potkávací a ve vyšších výbavách i pro dálková světla, navíc s přisvěcováním do zatáček.

Foto: Škoda Auto

Vzadu je změn mnohem více. Nápis "Škoda" místo loga už dostala třetí Fabia loni, nicméně novinka se poprvé chlubí rozdělenými reflektory. Ty jsou navíc nově orientované horizontálně, až doposud byla světla vertikální. Opticky to auto ještě více rozšířilo.

Foto: Škoda Auto

Diodové skupinové svítilny by měly být ve standardu, za příplatek se nabízí jejich pokročilejší provedení. Novinka má vzadu také viditelný spoiler kvůli aerodynamice. Kola pak mají 15 až 18 palců, opět tedy žádná změna oproti třetímu vydání.

 

Právě se děje

Další zprávy