V čem je nová Škoda Fabia lepší než předchůdce? Ohrozit může i kompaktní Scalu

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2021 6:02
Škoda včera večer odhalila podobu čtvrté generace modelu Fabia. Ta už je na první pohled jiná než předchůdce, má také jiný technický základ a především zcela nový interiér. Jak moc se ale skutečně jeden z bestsellerů mladoboleslavské automobilky proměnil? Pokusili jsme se oba modely porovnat, na což se můžete podívat v následující galerii.
Foto: Škoda Auto

Simply Clever prvky

Již tradičně nemůžeme při porovnávání nové a staré generace některé ze škodovek vynechat přehled Simply Clever prvků, které mají usnadnit život s vozem. Automobilka uvádí, že jich má Fabia dohromady 43 - pět se jich ve vozech Škoda objevuje poprvé, osm jich převzala z větších modelů. Celkem jich tak premiéru ve Fabii slaví hned 13, což není malé číslo.

Tím možná nejpraktičtějším je sklopné opěradlo spolujezdce, které umožňuje převážet v autě delší předměty. Dále nechybí třeba USB-C konektor ve vnitřním zpětném zrcátku k zapojení kamery, odnímatelný držák nápojů, držák karet a tužek ve schránce před řadicí pákou, odkládací schránka v tunelu před zadními sedadly, odnímatelná sluneční clona panoramatické střechy nebo ochranný kryt nákladové hrany kufru.

Mimochodem v zavazadelníku nechybí ani skládací pružná odkládací schránka nebo multifunkční kapsa pod jeho krytem s nosností 3,5 kg. Není to výčet všech u Fabie doposud nepoužívaných prvků, ale těch nejzajímavějších či pro Škodu zcela nových. 

 

Právě se děje

Další zprávy