Nová Škoda Octavia zná svou cenu. K dostání je za 407 900 korun se základním motorem

Jan Markovič Jan Markovič
30. 11. 2016 9:26
Mladoboleslavská automobilka zveřejnila cenu a výbavu pro Škodu Octavia. Nejprodávanější automobil na českém trhu přijíždí s faceliftem. Jeho nejvýraznější změnou jsou nové světlomety. Auto jde do prodeje za základní cenu 407 900 korun, která platí pro přeplňovaný benzinový motor 1.0 TSI (85 kW).
Octavia se chlubí i rozšířenou nabídkou asistenčních systémů.
Octavia se chlubí i rozšířenou nabídkou asistenčních systémů. | Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia po faceliftu dorazila na český trh. K dostání je se třemi benzinovými a dvěma naftovými motory. K tomu se přidává i varianta na spalující stlačený zemní plyn (CNG). Na výběr jsou verze s manuální i automatickou převodovku a také s pohonem všech kol. Základní pohonnou jednotkou je 1.0 TSI o výkonu 85 kW, která startuje na částce 407 900 korun.

Cena platí pro model se standardní výbavou Active. Ta zahrnuje klimatizaci, diody pro denní svícení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo kola o velikosti 16 palců. Lze si ji rozšířit také o balíček výbavy Active Plus, jenž přináší kožené doplňky, mlhovky a palubní počítač MFA.

Škoda nabízí k nové Octavii celou řadu vyšších výbav pojmenovaných Ambition, Style a L&K, přičemž je k dispozici ještě akční model Fresh. Ambition začínající na 463 900 korunách přináší elektrická okénka nebo sadu reproduktorů vzadu. Akční výbava Fresh za 436 900 korun pak tempomat, vyhřívání sedadel nebo multifunkční volant.

Kromě nového designu přídě, který je na první pohled poznat díky nápadně děleným světlometům, dostala nová Octavia modernější výbavu. Například zábavní systémy mají nově displeje se skleněným designem, tedy stejné jako v SUV Kodiaq. Nově nabízí připojení přes wifi, 64 GB úložného prostoru a online propojení. Asistenční služba bude dostupná přímo přes tlačítko eCall.

Octavia se chlubí i rozšířenou nabídkou asistenčních systémů. Při couvání s přívěsem pomůže Trailler Assist. V nabídce je lepší couvací kamera i systém pro detekci mrtvého úhlu. V příplatkové výbavě zase figurují tlumiče s nastavitelnou tuhostí DCC nebo Full-LED světlomety. Škoda samozřejmě nezapomněla ani na celou řadu „simply clever“ detailů, jako je vyjímatelná svítilna v kufru nebo držák pro lepší otevírání PET lahví.

Škoda Octavia je nejprodávanějším vozem na českém trhu. Podle statistik dovozců automobilů se od ledna do října letošního roku prodalo 23 672 kusů v karoseriích typu liftback a kombi. Kompletní nabídku vozů značky Škoda včetně ceníků a technických údajů najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy