Nová Škoda Octavia poodhaluje na skicách nový koncept interiéru takřka bez tlačítek

Nová Škoda Octavia poodhaluje na skicách nový koncept interiéru takřka bez tlačítek
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
6. 11. 2019 10:30
Octavia dává vale tlačítkům, takřka všechny funkce se nově budou ovládat přímo z volantu nebo pomocí dotykového displeje. Z prvních skic palubní desky si můžete udělat představu, jak to bude uvnitř čtvrté generace škodováckého bestselleru vypadat.

To, co jsme ještě před pár lety těžce přijímali u francouzského Peugeotu, se rozšiřuje dál. Klasický tlačítkový panel klimatizace pomalu končí i ve škodovkách, centrem ovládání nové Octavie bude volně stojící dotykový displej uprostřed palubní desky.

Ta je nově vizuálně odlehčená a její designový koncept se rozvíjí v několika patrech, která návrhářům umožnila hrát si s nejrůznějšími materiály. Subtilní deska má interiér rozšiřovat a v jejím prostředku je vybrání, které kopíruje známou linku ze škodovácké kapoty a mřížky chladiče.

Právě v tomto vybrání je umístěn centrální dotykový displej a pod ním jen řada základních tlačítek, včetně ovládání varovných světel nebo základních funkcí klimatizace (například vyhřívání zadního skla). 

Uklizený interiér doplňuje i středový tunel. Z něho zmizí výrazný volič automatické převodovky. Nahradí ho jen malá páčka, která skříň ovládá elektronicky "po drátě".

Octavia také nasadí zcela nový typ dvouramenného volantu. Právě s jeho pomocí a rovněž hlasem půjde ovládat řadu funkcí, aniž by se šofér musel zaobírat dotykovým displejem.

Veškeré důležité informace o nové Octavii naleznete zde. Oficiální představení proběhne již příští pondělí 11. listopadu. Svatý Martin tedy letos dost možná přijede v bílé Octavii. Malou ochutnávku si můžete již nyní dopřát na videu.

0ctavia-teaser | Video: Škoda Storyboard
 

Právě se děje

Další zprávy