Nová multimédia pro Lexus udělají radost každému řidiči

Tomáš Rybecký
29. 6. 2012 5:26
Nový Lexus EX 450h dostane sadu multimediálních systémů poslední generace
Foto: Aktuálně.cz

Luxusní kabina modernizovaného crossoveru Lexus RX 450h obsahuje řadu vylepšení plně integrovaných a vysoce intuitivních multimediálních systémů.

Počítačová myš

Rozhraní RTI (Remote Touch Interface) druhé generace je součástí navigačního systému Lexus. Zařízení představuje multifunkční sdružený ovladač umístěný před čalouněnou loketní opěrkou mezi sedadly, kde umožňuje maximálně pohodlné a snadné použití. Součástí ovladače je mechanismus podobný počítačové myši, kterým uživatel posouvá kurzorem po LCD obrazovce o uhlopříčce 8"

Foto: Aktuálně.cz

iLexus

U nového RX 450h byla vylepšena konektivita mobilních telefonů prostřednictvím Bluetooth a připojení přehrávačů iPod. Zprávy SMS i e-maily lze nyní zobrazovat na palubním displeji a systém též nabízí funkci automatického stahování seznamu kontaktů z připojených mobilních telefonů. Menu přehrávače iPod lze ovládat pomocí rozhraní RTI.

Nej navigační systém

Navigační systém Lexus využívá výkonný pevný disk, díky kterému může RX 450h nabídnout jednu z nejrychlejších a nejpřesnějších navigací na trhu. K ovládání opět slouží sdružený ovladač RTI.

Displej multimediální soustavy nyní podporuje dělení do více samostatných obrazovek, a tak umožňuje permanentně zobrazovat a nezávisle ovládat tři typy informací současně prostřednictvím menu zahrnujícího mapy, funkce audio soustavy, informace o vozidle, zadávání navigace, funkce klimatizace a příchozí hovory.

Navigace podporuje celkem 20 jazyků, automatické přibližování mapy na křižovatkách a nabízí i nové funkce. Patří sem prostorové grafické modely měst a významných bodů, přesné repliky ukazatelů na dálnicích a informace o rychlostních omezeních.

Foto: Aktuálně.cz

Nový pokrokový systém rozpoznávání hlasu s podporou sedmi jazyků umožňuje procházet telefonní seznam či prohledávat hudební databáze a také usnadňuje jednorázové zadávání adresy do navigace. Prostřednictvím internetového připojení přes mobilní telefon s Bluetooth  pak navigační systém Lexus poskytuje online přístup k bodům zájmu poskytovaným vyhledávací službou Google Local Search a umožňuje přidávat jako cíle cesty adresy načítané z webových map Google.

Prostorové ozvučení Mark Levinson

Na přání dodávaná prémiová audio- a multimediální soustava Mark Levinson určená pro RX 450h prodělala více než 1000 pracovních hodin laboratorního testování a jemného odlaďování v provozu. Nabízí zcela nový 11kanálový digitální procesor/zesilovač o výkonu 330 W s 15 reproduktory. Prostorové ozvučení prošlo optimalizací speciálně s ohledem na jedinečnou charakteristiku a akustické požadavky kabiny vozu.

V případě systému palubní zábavy pro zadní cestující jsou do opěradel předních sedadel zabudovány LCD obrazovky o úhlopříčce 7" a prémiová multimediální soustava Mark Levinson s prostorovým ozvučením nabízí kvalitu domácího kina pro přehrávání hudby, hudebního videa a filmů na DVD.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaká navitgace do auta vám bude vyhovovat?

 

Právě se děje

Další zprávy