Nová krev proti Škodě Kodiaq. Hyundai ukázalo avantgardní Santa Fe, Honda konzervativní CR-V

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 3. 2018 16:50
V segmentu středně velkých SUV začíná být těsno. Před rokem do prodeje vtrhla Škoda Kodiaq, chvíli po ní následoval koncernový sourozenec Volkswagen Tiguan Allspace. Peugeot navíc z řady 5008 udělal čistokrevné SUV, byť bez pohonu všech kol. Letos bude ofenziva sportovně-užitkových vozidel této velikosti pokračovat – už za pár dnů si premiéru odbude dvojice Hyundai Santa Fe a Honda CR-V. Jaké mají přednosti a jak si stojí proti Škodě Kodiaq, se podívejte v následující grafice.

Uvnitř bez překvapení

Kabina nového Santa Fe je pro toho, kdo zná současný styl vozů Hyundai, designově bez překvapení. Dominantu tvoří volně stojící obrazovka multimediálního systému, která bude mít ve vrcholné verzi úhlopříčku 8 palců. V tu chvíli se jedná o systém s 3D navigací a rozhraním Apple CarPlay i Android Auto. Ta nabídne i levnější provedení bez navigace a se sedmipalcovou úhlopříčkou. Úplný základ bude mít pětipalcovou monochromatickou obrazovku. V rámci současných trendů bude částečně digitální přístrojová deska, centrální sedmipalcovou obrazovku doplní dva postranní budíky. Součástí výbavy bude moci být také bezdrátové nabíjení chytrých telefonů nebo head-up displej.

Také Honda sází na osvědčené křivky, které vychází z desátého Civicu. Hlavním bodem je tak dotyková obrazovka s výrazným otočným ovladačem hlasitosti. Pod ní jsou klasická tlačítka ovládání klimatizace a ventilace. Praktickým prvkem je volič převodovky na vyvýšené části středového tunelu. Před volantem pak má CR-V digitální přístrojový panel tvořený dvěma sedmipalcovými displeji.

 

Právě se děje

Další zprávy