Nová krev proti Škodě Kodiaq. Hyundai ukázalo avantgardní Santa Fe, Honda konzervativní CR-V

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 3. 2018 16:50
V segmentu středně velkých SUV začíná být těsno. Před rokem do prodeje vtrhla Škoda Kodiaq, chvíli po ní následoval koncernový sourozenec Volkswagen Tiguan Allspace. Peugeot navíc z řady 5008 udělal čistokrevné SUV, byť bez pohonu všech kol. Letos bude ofenziva sportovně-užitkových vozidel této velikosti pokračovat – už za pár dnů si premiéru odbude dvojice Hyundai Santa Fe a Honda CR-V. Jaké mají přednosti a jak si stojí proti Škodě Kodiaq, se podívejte v následující grafice.

Avantgardní Santa Fe

Hyundai se s příchodem třetí generace i30 designově zdánlivě uklidnilo, kompakt totiž přinesl možná až příliš konzervativní linie (pomineme-li verzi Fastback). Malé SUV Kona však ukázalo, že i v designovém centru korejského výrobce mají řadu zajímavých nápadů. Nejvýraznějším prvkem vozu se stala rozdělená přední světla a v této linii pokračuje i Santa Fe. Dalo by se říci, že půjde o jakési poznávací znamení nových SUV se stylizovaným H ve znaku, neboť podobné řešení nabízí i vodíkové Nexo.

Na výraznou masku chladiče tak navazují úzké pásky diod pro denní svícení, teprve níže jsou klasická potkávací a dálková LED světla. Do spodní části nárazníku jsou ještě zakomponovány mlhovky. Oproti Koně vypadá přední část hodnotněji, na čemž má jistě podíl větší množství chromu na úkor plastů. Vzadu je Santa Fe více podobné svému předchůdci, nabízí do boků protažené reflektory spojené decentní chromovanou lištou.

 

Právě se děje

Další zprávy