Nová krev proti Škodě Kodiaq. Hyundai ukázalo avantgardní Santa Fe, Honda konzervativní CR-V

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 3. 2018 16:50
V segmentu středně velkých SUV začíná být těsno. Před rokem do prodeje vtrhla Škoda Kodiaq, chvíli po ní následoval koncernový sourozenec Volkswagen Tiguan Allspace. Peugeot navíc z řady 5008 udělal čistokrevné SUV, byť bez pohonu všech kol. Letos bude ofenziva sportovně-užitkových vozidel této velikosti pokračovat – už za pár dnů si premiéru odbude dvojice Hyundai Santa Fe a Honda CR-V. Jaké mají přednosti a jak si stojí proti Škodě Kodiaq, se podívejte v následující grafice.

Konzervativní Honda

CR-V si s příchodem do Evropy dávalo na čas. V Severní Americe je v prodeji už přes rok, koupit v pořadí pátou generaci středně velkého SUV lze i v Rusku. Tvary karoserie tak nejsou neznámou, ba právě naopak už na ně leckterý potenciální zákazník bude zvyklý. To vychází i z toho, že Japonci tak trochu recyklují prvky z desáté generace Civicu. CR-V sice nedostane tak komplikovanou přední část, i tak se ale chlubí výraznou maskou, na niž navazují světlomety (téměř jisté je použití technologie LED). Níže v nárazníku jsou i diodové mlhovky.

Oproti předchůdci použila Honda tenčí A-sloupky, díky čemuž bude z vozu lepší výhled. Aerodynamice a ekonomice jízdy pak prospějí aktivní klapky masky chladiče. Designově výraznější než přední partie je zadní část CR-V. Světla jsou totiž protažená do boků karoserie, zároveň ale sahají až ke střešnímu spoileru a blízko středu víka kufru. Propojená jsou pak chromovanou lištou.

 

Právě se děje

Další zprávy