Nová Kia ze Žiliny. Začal se vyrábět cee'd GT

Tomáš Rybecký
6. 6. 2013 10:35
Kia spustila výrobu sportovní verze modelu cee´d ve slovenské Žilině
Foto: Kia

Korejská automobilka Kia v Žilině zahájila sériovou výrobu modelu Kia cee´d GT. Kia hot hatch se vyrábí ve třídveřové variantě pro_cee'd GT i pětidveřové cee´d GT. V současné modelové řadě se jedná o první sportovní verzi.

Modely cee'd GT byly navrženy v evropském vývojovém centru Kia pod vedením šéfdesignéra Petra Schreyera. Od standardní verze se liší zejména tvarem masky, LED světlomety a dvojitou koncovkou výfuku. Výraznými 18palcovými koly prosvítají červené brzdové třmeny. V interiéru modelů cee´d GT nechybí sportovní sedačky Recaro a hliníkové pedály, ale ani 7palcová obrazovka s dotykovým displejem.

Obě karosářské varianty nového modelu pohání zážehový čtyřválec 1,6 l T-GDi s přímým vstřikováním paliva a přeplňováním turbodmychadlem typu twin-scroll. Maximální výkon vzrostl o 51 % na 204 koní a točivý moment dokonce o 61 % na 265 N.m. Obě verze dosahují spotřeby 7,4 litru benzínu na 100 km a vyprodukují 171 g/km emisí CO2.

Kromě standardních modelů GT představila Kia i limitovanou edici 500 modelů pro_cee'd GT s perleťovým bílým lakem, unikátními černými litými koly. Exteriér doplňují černá zpětná zrcátka a prahové lišty s nápisem GT a pořadovým číslem série. V kabině naleznete červené prošívání a červené osvětlení.

 

Právě se děje

Další zprávy