Nová corsa patří k nejlevnějším autům. Má cenu od 219 000 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
23. 11. 2014 16:29
V základní výbavě vozu je například rovněž asistent pro rozjezdy ve svahu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a šest airbagů.
Foto: Radek Pecák

Tuzemské zastoupení značky Opel již odtajnilo ceny nové generace svého městského vozu Corsa.

Třídveřová karosářská varianta startuje na ceně 219 900 Kč. Za tuto sumu získá zákazník vůz s motorem 1.2 (50kW), v jehož výbavě nechybí kromě povinných prvků, jako je například elektronická stabilizace či systém pro sledování tlaku v pnemuatikách, ani asistent pro rozjezdy do kopce, elektrické ovládání předních oken, výškově a podélně nastavitelný volant, úchyty ISOFIX, čelní, boční a hlavové airbagy, dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky ovládaná zpětná zrcátka v barvě karoserie nebo posilovač řízení s režimem City.

Interiér působí moderně a kvalitně.
Interiér působí moderně a kvalitně. | Foto: Opel

Za druhý pár dveří se připlácí 15 000 korun.

Druhý stupeň výbavy je nazván Enjoy a za šestitisícový příplatek (v případě vozu s nejlevnější motorizací) získá zákazník oproti základní verzi navíc tempomat, palubní počítač, dělená zadní opěradla, a také vnější kliky lakované v barvě celé karosérie.

Kufr svojí velikostí neohromí.
Kufr svojí velikostí neohromí. | Foto: Radek Pecák

Verze Sport začíná se shodným motorem na úrovni 276 900 Kč. Takový automobil je již vybaven také manuální klimatizací, audiosystémem, multifunkčním koženým volantem, má také šestnáctipalcová kola z lehkých slitin a sportovní sedadla.

Výbava jako ve větších vozech

Nejvyšší úrovní výbavy je Cosmo. Její ceník začíná na částce 323 900 Kč, přičemž pod kapotu již není základní motor 1,2, ale agregát se zdvihovým objemem válců 1,4 litru. Majitel, který se pro tuto variantu rozhodne, pak ve výbavě svého Opelu Corsa nalezne rovněž bi-xenonové světlomety, světla pro denní svícení z LED diod, ozdobné kryty prahů a chromované lišty kolem bočních oken.

Nový motor se Opelu skutečně povedl.
Nový motor se Opelu skutečně povedl. | Foto: Opel

Seznam příplatkové výbavy zahrnuje řadu bezpečnostních asistenčních systémů. Například ten pro hlídání jízdy ve zvoleném jízdním pruhu, systém pro čtení značek, automatické přepínání dálkových a tlumených světel a varování před hrozící čelní srážkou. Mezi komfortními prvky je mimo jiné vyhřívání čelního skla a volantu.

Corsu mohou pohánět zmíněné atmosférické benzinové motory 1,2 a 1,4 nebo zcela nový tříválcový turbomotor s litrovým objemem, který se nabízí ve variantách s 90 nebo 115 koňskými silami.

V nabídce je i vznětový motor 1,3 CDTi s maximálním výkonem 95 koňských sil. Ten má spotřebu jen 3,2 litru nafty na sto kilometrů v kombinovaném režimu.

 

Právě se děje

Další zprávy