Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.

BMW iX

Elektrické BMW iX se poprvé představilo už loni v listopadu, do prodeje se ale dostane až letos - navíc až ve druhé polovině roku. I tak ale SUV stihlo vyvolat celou řadu reakcí, především s ohledem na vnější design. Na vertikální ledvinky si totiž mnoho lidí doposud nedokázalo zvyknout, u iX se k tomu přidávají třeba i velmi úzká světla na obou koncích karoserie anebo profil na pomezí SUV, MPV a kombíku.

Technicky jde však o prakticky to nejlepší, co má BMW aktuálně na poli elektromobilů k dispozici. Model iX totiž jako první stojí na nové modulární platformě s hliníkovým prostorovým rámem, v útrobách pak má pátou generaci pohonného ústrojí eDrive. Mnichovský výrobce prozatím odhalil špičkovou verzi se dvěma elektromotory o výkonu 370 kW v kombinaci se 100kWh baterií. Ta stačí na dojezd 600 km a umožňuje využívat nabíjecí výkon až 200 kW. Více si o BMW iX přečtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy