Noblesní večeře v továrně? U Rolls-Royce

Tomáš Rybecký
14. 6. 2012 6:13
Automobilka Rolls-Royce zve své nejlepší zákazníky k večeři přímo v montážní lince
Foto: Aktuálně.cz

Pro mnohé motoristy jsou montážní linky i jiné výrobní provozy automobilek nepříjemným a špinavým místem, které jsou v příkrém kontrastu s novými automobily, které se v nich vyrábějí. Pravdou ale je, že moderní automobilové závody jsou úplně jiné. K překvapení mnohých zde najdeme překvapivě až klinicky čisté prostředí. V současnosti se představitelé automobilek téměř chlubí tím, že z jejich montážních linek by dalo jíst.

O tom, že to není nadsázkou, se rozhodla přesvědčit své špičkové klienty u Rolls-Royce. Noblesní britská automobilka, která je symbolem automobilového luxusu, pozvala stovku svých nejlepších zákazníků do svého výrobního areálu v Goodwoodu na speciální večeři. Stoly pro tuto večeři byly umístěny přímo na montážní lince.

Hosté se dopravili Phantomem a helikoptérou

Jednalo se o první akci tohoto druhu, kterou automobilka uspořádala, a pojala ji skutečně na nejvyšší úrovni. Hosty do továrny přivezl Rolls-Royce Phantom nebo přiletěli helikoptérou. Na místě je přivítali členové vedení společnosti a v továrně, kterou prošli po červeném koberci, jim řemeslníci předvedli svou ruční práci a dokonce jim umožnili některé činnosti si vyzkoušet. Mezi řemeslníky nechyběl malíř linek Mark Court.

Na závěr se zblízka a osobně setkali s novým modelem Phantom II. Hosté se bavili na všech místech, kde se všechny vozy Rolls-Royce ručně vyrábějí přesně podle požadavků jednotlivých zákazníků.

Montážní hala se poté změnila ve vytříbenou jídelnu, kterou zdobily staré vozy z 30. let. Zábavu při jídle zajišťovalo dámské smyčcové elektronické kvarteto. Zdá se, že to nebyla špatná večeře, i když menu se nám nepodařilo zjistit.

 

Právě se děje

Další zprávy