Nissan začíná prodávat novou verzi supersportu GT-R. Ďábelský stroj je teď ještě rychlejší

Radek Pecák Radek Pecák
3. 5. 2016 12:40
Nissan GT-R už před posílením motoru zvládl dosáhnout zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost během 2,7 sekundy. Základní cena nyní činí 2 660 000 Kč.
Příď Nissanu GT-R nyní vypadá ještě nasupeněji.
Příď Nissanu GT-R nyní vypadá ještě nasupeněji. | Foto: Aktuálně.cz

O dalších dvacet koňských sil (z 550 na 570) stoupl při letošní modernizaci výkon v současnosti nejobdivovanějšího japonského sportovního auta - Nissanu GT-R.

Facelift, který se prvně představil v březnu na autosalonu v New Yorku, přinesl také změnu designu předního nárazníku. Nové jsou vstupy chladícího vzduchu a také LED světla pro denní svícení. Kromě toho se vylepšily některé drobnosti, jako například hrana předního spojleru. Cílem bylo dosažení lepší stability vozu při jízdy vysokými rychlostmi. Dále byly rozšířeny boční prahy a na zádi jsou boční větrací otvory umístěné vedle čtyř koncovek výfuku.

Poměrně zásadní změna nastala také v interiéru. Na horní části středového panelu je teď na osm palců zvětšený displej navigace. Kvůli tomu se změnilo rozmístění výdechů z klimatizačního systému. Pod ním ubylo ovládacích prvků - z dřívějších 27 na 11. Nový je také volant.

Foto: Aktuálně.cz

Další designovou i funkční změno jsou nová kovaná dvacetipalcová kola.

Pro milovníky sportovní jízdy je ale nejzajímavější údaj o posílení výkonu motoru. Z něho lze nyní vydolovat až 570 koní při 6800 otáčkách za minutu. Maximální točivý moment dosahuje 637 Nm. Zda se to projeví na hodnotách maximální rychlosti (dosud 315 kilometrů v hodině) a zrychlení (dosluhující verze zvládla sprint 0-100 kilometrů v hodině během 2,7 sekundy), zatím Nissan neinformoval. 

Motor spolupracuje s modernizovanou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Řazení je teď plynulejší a méně hlučné.

Auto se základní cenou 2 660 000 Kč je možno v České republice u příslušných dealerů objednávat již nyní, dodávka prvních kusů by měla dorazit v létě.

Na výběr je nyní ze sedmi různých barev a pěti výbavových stupňů.

 

Právě se děje

Další zprávy