Nissan X-Trail 4Dogs: automobilový sen pro pejskaře. Němou tvář umyje, vysuší, nasytí i zabaví

Jiří Kaloč
13. 3. 2017 15:25
Máte rádi psy? A také čistý automobil? Pak jste jistě občas zděšeni, když po výletě v zimní nebo jarní plískanici musíte umolousaného chlupáče naložit dovnitř tak, aby nezapatlal potahy, koberce nebo výplně dveří a stěny zavazadlového prostoru blátem. U Nissanu se nad tím vším zamysleli a představili pejskařský automobil v podobě SUV střední třídy X-Trail ve verzi 4 Dogs. Má speciální výbavu a kufr předělaný na psí pelíšek s veškerým příslušenství pro němou tvář i jeho pána. Podívejte se na naši galerii i video.
Zabudovaný fén i nerozlévající se miska. Nissan představuje auto pro psy | Video: Nissan

Nissan vyvinul koncept X-Trail 4Dogs v reakci na průzkum britské organizace Kennel Club mezi více než 1300 majiteli psů. Průzkum mimo jiné odhalil, že téměř všichni majitelé psů (99,9 %) považují svého mazlíčka za součást rodiny a podobný počet (98,7 %) používá svůj vůz k přepravě psa.

Proto asi nepřekvapí, že téměř devadesát procent by si rádo koupilo vůz, který nabízí prvky pro přepravu psů a z toho více než polovina by byla ráda, kdyby byl automobil pro psa přístupnější.

Téměř tři čtvrtiny majitelů psů (71,5 %) navíc přepravují své psy v zavazadlovém prostoru nebo na zadním sedadle a více než polovina (50,9 %) uvádí, že velký objem zavazadlového prostoru kvůli psovi byl důvodem pro pořízení jejich vozidla. 

 "Z průzkumu jasně vyplývá, že pro majitele psů jsou jejich mazlíčci součástí rodiny. Zajistit, aby byly uspokojeny jejich potřeby, je pro ně často stejně důležité, jako zajistit, aby byly jejich děti v pohodlí a spokojené. Nissan X-Trail je vůz stvořený pro rodinné výlety a koncept X-Trail 4Dogs tuto myšlenku posunuje na ještě vyšší úroveň," vysvětluje důvody "vývoje" psího X-Trailu Ryan Gains z evropského centra Nissanu, který má na starosti marketing modelu X-Trail.

Dole si prohlédněte komentovanou galerii speciálně upraveného nissanu, redakční test tohoto SUV si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy