Zachránce Nissanu v Česku překvapí cenou i výbavou. S čím jde Qashqai proti Karoqu?

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 7. 2021 6:02
Nissan v posledních letech vyklidil své pozice na českém trhu, teď ale pomalu chystá návrat na výsluní. A základním kamenem k lepším zítřkům má být třetí generace kompaktního SUV Qashqai. Ta dostala výraznější design, nové motory a už v základní výbavě plejádu bezpečnostních asistentů. České ceny pak startují na 539 tisících korunách. Jak si vede proti konkurenci, se podívejte do galerie.
Foto: Nissan

Nissan Qashqai Visia - od 539 000 Kč

V rámci zaváděcí akce Nissan na všechny verze bez rozdílu poskytuje slevu 30 tisíc korun. Proto tedy základní model s výkonem 103 kW stojí 539 tisíc korun. Pohříchu je přitom nejslabší motor v nabídce jediným, který Qashqai Visia nabízí.

Už v úvodu jsme zmiňovali, že Japonci se rozhodli vybavit už nejlevnější Qashqai až k prasknutí bezpečnostními asistenty. To znamená, že autu s "cenou od" nechybí přední nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů, varování před čelní srážkou, upozornění na vybočení z jízdního pruhu, čtení dopravních značek, adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, sledování dopravy za vozidlem nebo zadní nouzové brzdění. Za většinu prvků se u konkurence připlácí. Kromě toho má auto také stále poměrně ojedinělý airbag mezi předními sedadly.

Plejáda asistentů ale nutně neznamená sníženou komfortní výbavu, byť například rádio se čtyřmi reproduktory postrádá dotykovou obrazovkou, a kdo by ji chtěl, musí zvolit vyšší výbavový stupeň. Nissan totiž sází prakticky na fixní výbavy s minimem možných příplatků. Dále má základní Qashqai manuální klimatizaci, multifunkční volant, sedmipalcový displej mezi budíky, elektrická přední i zadní okna, zadní parkovací senzory, vyhřívaná zrcátka, přední a zadní diodová světla nebo 17palcová ocelová kola s kryty.

 

Právě se děje

Další zprávy