Vyplatí se koupit nový Nissan Leaf? V Čechách začíná na 850 tisících, porovnali jsme ho s VW e-Golf

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 1. 2018 14:01
Na český trh vstupuje druhá generace celosvětově nejprodávanějšího elektromobilu. Nissan Leaf se oproti předchůdci výrazně změnil designově a dočkal se rovněž vylepšeného pohonného ústrojí. Patrně největším rivalem nejen na českém, ale i celoevropském trhu mu bude Volkswagen e-Golf. V následující grafice tak najdete porovnání obou konkurenčních kompaktních hatchbacků, i když zatím pouze na papíře.

Na detailní porovnání Nissanu Leaf a Volkswagenu e-Golf, které navíc můžete měnit či rozšiřovat podle vlastních preferencí, se podívejte zde.

Výbava

Výbava Nissanu je rozdělena do čtyř stupňů Visia, Acenta, N-Connecta a Tekna. Již v základu má vůz upozornění na vyjetí z jízdního pruhu, hlídání projíždějících vozidel, sledování mrtvého úhlu, čtení dopravních značek, nouzové brzdění s detekcí chodců, automatickou klimatizaci nebo rádio se čtyřmi reproduktory. Druhá linie přidává adaptivní tempomat, šest reproduktorů, navigaci se sedmipalcovým displejem, mlhovky či litá kola. Leaf N-Connecta má dále panoramatický kamerový systém, parkovací čidla na obou koncích a vyhřívaný volant se sedadly. Nejvýše posazený stupeň umí díky systému ProPILOT částečně jezdit autonomně, má audio Bose a LED světla. Všechny výbavy mají ve standardu také funkci e-Pedal, díky níž lze zrychlovat i brzdit pomocí pouze jednoho pedálu.

E-Golf se nabízí v jediném výbavovém stupni, který obsahuje adaptivní tempomat, přednárazový systém, nouzové brzdění, kolenní airbag u řidiče, automatickou klimatizaci, navigaci s 9,2palcovým displejem, audiosystém s osmi reproduktory, LED světla nebo litá kola. 

 

Právě se děje

Další zprávy