Nissan GT Academy trénink pilotům rychlých aut

Tomáš Rybecký
3. 8. 2012 7:16
Virtuální závodníci přejdou od konzole za volant skutečného sportovního vozu
Foto: Aktuálně.cz

Program společností Nissan a Sony pro hledání talentů dorazil také do České republiky. Cílem této soutěže je nabídnout hráčům konzole PlayStation příležitost posadit se za volant skutečného sportovního vozu na opravdové závodní dráze.

Od spuštění soutěží v GT Academy v roce 2008 změřilo své síly více než 1,5 milionu hráčů. Při soutěži se využívá hra Gran Turismo pro konzoli PlayStation. Projekt GT Academy byl prozatím dostupný pouze v USA a zemích západní Evropy. Nyní ale začaly vlastní verzi v evropském regionu organizovat také Česká republika, Slovensko a Maďarsko.

Kvalifikační část proběhne v období od 1. srpna do 8. září. V této fázi musí hráči dokončit měřená kola na dráze Deep Forest Raceway za volantem virtuálního sportovního automobilu Amuse NISMO 380RS Super Leggera. Svůj nejlepší čas na okruhu musí e-mailem zaslat organizátorům, kteří pak sestaví skupinu 30 nejlepších jezdců pro národní finále soutěže. Ve finále se 15. září 2012 v Praze utkají o první cenu v podobě unikátní příležitosti usednout za volant sportovního vozu Nissan 370Z na závodním okruhu Hungaroring.

Účastníci musí být starší 18 let, mít platný řidičský průkaz kategorie B a účet v síti PlayStation@Network registrovaný v České republice. Všichni hráči také musí vlastnit konzoli PlayStation 3 a hru Gran Turismo 5. Podrobné podmínky soutěže jsou k dispozici na webu GT Academy.

 

Právě se děje

Další zprávy