Dacie, Škody nebo Hyundai, jak je neznáte. Prohlédněte si kuriózní verze známých aut

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 4. 2018 10:57
Nabídka nových aut na českém trhu je velice široká. Vybere si prakticky každý, od zájemců o miniauto přes příznivce sportovních aut až po dobrodruhy, kteří potřebují nezničitelný off-road. V následující grafice najdete řadu modelů, které se sice objevují i na českých silnicích, zároveň ale mají neznámé provedení karoserie či jiný znak na kapotě. Jde o auta v Evropě oficiální cestou nedostupná, která ale slaví úspěchy například v Brazílii, Indii nebo Číně.
Foto: Výrobci

Renault Duster Oroch

Dacia zažila v Evropě až nevídaný a neočekávaný úspěch, mateřský Renault se jednoduché modely rozhodl rozšířit i dál do světa. Tam se většinou prodávají pod jinou značkou, zpravidla hlavně Renault, který na rozdíl od Dacie má vybudovanou slušnou image. Například v Latinské Americe je možné koupit první generaci Dusteru jako pick-up Oroch.

Foto: Výrobci

Renault Kangoo

Ve stejné části světa znají také model Dokker. Jen se tam jmenuje Kangoo, má mírně upravenou přední část a samozřejmě logo mateřské francouzské automobilky. Vedle dodávky existuje i částečně osobní varianta. A mimochodem, toto je nástupce úplně první generace Kangoo, která je v Jižní Americe stále v nabídce.

Dacia Logan MCV první generace žije dál.
Dacia Logan MCV první generace žije dál. | Foto: Lada

Lada Largus

Pod křídla Renaultu (chcete-li aliance Renault-Nissan) patří i ruská Lada, která si pro sebe vzala kousek Dacie. Jako Largus prodává především na domácím trhu první generaci Loganu MCV. Pamatujete, až sedmimístné kompaktní kombi s dvoukřídlými zadními dveřmi. Existuje navíc i jako dodávka nebo offroadově laděná verze Cross.

Foto: wikimedia commons/SnapMeUp

Mahindra Verito

A teď možná nejexotičtější Logan vůbec. Samozřejmě, jako Tondar 90 vzniká první Logan v Íránu, ale to je stále jen i u nás známá karoserie sedan nebo pick-up. Na obrázcích je Mahindra Verito Vibe, indický derivát rumunského vozu s karoserií hatchback. A aby zajímavostí z Indie nebylo málo, existuje i elektrická verze eVerito a Nissan tam (ale třeba i v Rusku) prodává první Duster jako Terrano.

 

Právě se děje

Další zprávy