Pozor při ranním škrábání oken: V Ostravě zloděj ukradl ženě auto při odmrazování

ČTK ČTK
16. 1. 2020 13:14
Až desetileté vězení hrozí třiatřicetiletému muži, který doslova zpod rukou ukradl vozidlo mladé ženě. Řidička auto rozmrazovala a muž využil toho, že nechala klíče v zapalování. Řidička i další žena se marně snažily muži v loupeži a odjezdu vozidla zabránit. Novinářům to sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Žena odstraňovala námrazu z předního okna a nechala auto odemčené a nastartované. "V nestřeženém okamžiku do vozidla nasedl neznámý muž a chtěl odjet. Žena se mu v tom snažila zabránit, chytila se otevřených dveří. Muž ale sešlápl plyn a ženu, která se snažila běžet, v podstatě vláčel, dokud se nepustila," uvedla Štětínská.

Dodala, že v odjezdu mu nezabránila ani další žena, do které otevřenými dveřmi narazil. Obě vyvázly bez zranění. "Žena měla ve vozidle také kabelku s doklady a penězi. Škoda přesáhla 5000 korun," uvedla Štětínská.

Kriminalisté obvinili muže z loupeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž měl totiž i zákaz řízení všech motorových vozidel. Soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

 

Právě se děje

Další zprávy